Djurgården klättrar – och hemmavinster för Luleå/MSSK och SDE
Publicerad: 2020-12-06
Efter match
Djurgården nollade Modo och tar sig därmed förbi HV71 och upp på tredje plats i tabellen. Serieledande Luleå/MSSK tog en klar seger mot Linköping och i söndagens tredje match vände SDE och vann mot Leksand.

SDE-Leksand 3-1

Leksand fick en bra start med Saana Valkamas 1-0-mål, men det blev ingen efterlängtad trepoängare för dalalaget. SDE kvitterade i andra perioden och sedan gjorde hemmalagt två mål inom loppet av 50 sekunder i början av tredje perioden. Efter det orkade inte Leksand resa sig och SDE vann med 3-1 och tog tre poäng.

06:08 0-1 (EQ) LIF 23. Valkama, Saana (2)

23:33 1-1 (EQ) SDE 11. Pierri, Jacqueline (2)

40:58 2-1 (EQ) SDE 18. Anderson, Alexandra (4)

41:48 3-1 (EQ) SDE 24. Pinter, Lili (4)

Luleå/MSSK-Linköping 7-2

Powerplay var en stor anledning till att Luleå/MSSK tog tre poäng mot Linköping. Norrbottningarna gjorde fyra av sina fem första mål i numerärt överläge. Sedan rann det iväg i slutet av tredje perioden och serieledaren vann med 7-2.

Luleå/MSSK har nu sju raka vinster.

06:20 1-0 (PP1) LHF 44. Jensen, Nicoline (5)

15:08 1-1 (SH1) LHC 36. Kruse Johansen, Emilie (5)

33:44 2-1 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (12)

37:53 3-1 (EQ) LHF 44. Jensen, Nicoline (6)

39:37 3-2 (EQ) LHC 14. Hirschy, Gracen (3)

46:26 4-2 (PP2) LHF 88. Savolainen, Ronja (4)

53:32 5-2 (PP1) LHF 29. Nordin, Emma (13)

56:07 6-2 (SH1) LHF 86. Cava, Michela (17)

58:27 7-2 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (7)

Modo-Djurgården 0-3

Efter två mållösa perioder gjorde Djurgården ett ryck i början på den tredje. På två och en halv minut gjorde gästerna två mål. Sedan fastställde Andrea Dalen slutresultatet till 3-0 med ett mål i öppen kasse. Hennes tolfte fullträff för säsongen.

Djurgården klättrar därmed till tredje plats i tabellen, men då ska man komma ihåg att fyran HV71 har spelat tre matcher färre.

41:08 0-1 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (8)

43:26 0-2 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (11)

59:55 0-3 (EQ) ENG DIF 10. Dalen, Andrea (12)