Djurgårdsboxplay visade vägen och Linköping bröt Leksands poängsvit
Publicerad: 2019-12-08
Efter match
Efter ett misslyckat 5 mot 3-spel, där Göteborg till och med släppte in ett mål när en av spelarna precis kommit in, kunde man inte ta några poäng under söndagen mot Djurgården, som slutade 3-1. Även Linköping tog tre friska poäng efter 4-2 mot Leksand.

Djurgården - Göteborg 3-1

{!A}

Göteborg åkte på en förnedrande 1-8-förlust i bortamötet med Linköping under lördagen och man ville givetvis brösta upp sig inför fansen efter debaclet. Men bortamötet med Djurgården skulle inte inledas på ett särskilt bra sätt när Alice Östensson gav Djurgården ledningen efter nio minuter - i numerärt underläge och när man precis klarat av ett 3 mot 5-spel. Matchen fortsatte vara ganska grinig och utvisningarna och powerplayspelen haglade tätt, under vilken Göteborg också lyckades kvittera matchen. Jennifer Wakefield återgav hemmalaget ledningen och man kunde till slut vinna med 3-1 och ta tillbaka andraplatsen i tabellen.

08:52 1-0 (SH1) DIF 18. Östensson, Alice (5)
24:43 1-1 (PP1) GÖT 22. Thuvik, Hanna (8)
29:23 2-1 (EQ) DIF 39. Wakefield, Jennifer (8)
43:46 3-1 (PP1) DIF 63. Jakobsen, Josefine (8)

Linköping - Leksand 4-2

{!B}

Stärkta av gårdagens remarkabla storseger mot Göteborg tog Linköping emot ett formstarkt Leksand, som rest sig efter en tung säsongsinledning. Det var Leksand som skulle öppna matchens målskytte, även om hemmalaget skulle vända på steken i slutet på den första perioden. En ledning man ökade på till 4-1 och sedan aldrig skulle släppa. Nollpoängaren är Leksands första efter sex matcher med poäng i rad.

08:45 0-1 (EQ) LIF 67. Woods, Emma (5)
15:38 1-1 (EQ) LHC 77. Johansson, Linnea (3)
17:52 2-1 (EQ) LHC 21. Haug Hansen, Madelen (4)
37:53 3-1 (EQ) LHC 9. Altmann, Denise (4)
48:02 4-1 (EQ) LHC 44. Hickel, Zoe (5)
49:39 4-2 (EQ) LIF 91. Boquist, Brooke (2)