Tre vändningar och storseger för Luleå/MSSK
Publicerad: 2020-10-31
Efter match
Luleå/MSSK körde över Brynäs i seriefinalen. Övriga vinnare under lördagen: Linköping, Modo samt HV71, som alla tre vände 0-1-underläge till seger.

Modo-Leksand 3-1

Efter att ha förlorat mot serieledande Brynäs är Modo tillbaka på vinnarspåret. De besegrade Leksand efter att ha vänt 0-1 till 3-1. Modo vann skottstatistiken med hela 57-23, men Leksands målvakt Amanda Johansson räddade 54 av 56 skott (eftersom Modos tredje mål kom i öppet mål).

Poängbäst i Modo var Lina Ljunblom med ett mål och en assist.

11:15 0-1 (PP1) LIF 4. Johansson, Wilma (4)

24:52 1-1 (EQ) MODO 7. Ljungblom, Lina (5)

44:14 2-1 (EQ) MODO 5. Pejsova, Daniela (4)

58:31 3-1 (SH1) ENG MODO 18. Baudrit, Lore (3)

Luleå/MSSK-Brynäs 8-2

Senast toppduon Luleå/MSSK och Brynäs möttes vann Gävlelaget, men under lördagen tog Luleå/MSSK en rejäl revansch. Redan efter en period hade hemmalaget gått ifrån till 3-0 och därefter var det aldrig något snack. Luleå/MSSK tog till slut en klar 8-2-seger. Michela Cava var inblandad i fyra av målen (2+2).

Luleå/MSSK har därmed bäst poängsnitt i ligan, men Brynäs toppar fortfarande tabellen med sina 36 poäng. Två poäng bakom hittar vi norrbottningarna, som har en match mindre spelad än Brynäs.

09:40 1-0 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (4)

15:39 2-0 (EQ) LHF 42. Vainikka, Viivi (4)

17:30 3-0 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (3)

20:39 4-0 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (10)

27:09 4-1 (EQ) BIF 5. Strandberg, Ebba (1)

30:08 5-1 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (6)

32:50 6-1 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (11)

35:47 6-2 (SH1) BIF 94. Meixner, Anna (12)

45:38 7-2 (EQ) LHF 67. Peterson, Linn (3)

55:53 8-2 (PP1) LHF 42. Vainikka, Viivi (5)

HV71-Djurgården 2-1

Djurgården rivstartade mot HV71. Redan efter 23 sekunder gjorde Josefine Jakobsen 1-0. Det dröjde till mitten av tredje perioden innan Danielle Stone kvitterade, med sin 14:e fullträff för säsongen. I slutet av tredje perioden fullbordade Kennedy Marchment vändningen med sitt 2-1 mål.

Noterbart är att Djurgården vann skottatistiken med 30-18, men HV:s målvakt Alba Gonzalo räddade 29 av 30 skott.

I och med segern passerar HV71 Djurgården i tabellen.

00:23 0-1 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (7)

50:37 1-1 (EQ) HV71 17. Stone, Danielle (14)

58:51 2-1 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (11)

Göteborg-Linköping 2-4

Rhyen Mcgill hade gjort tre mål innan lördagens match mot Göteborg, men i dag lossnade det rejält. När LHC vände 0-1 till seger med 4-2 gjorde Mcgill tre av gästernas mål.

För Göteborg var det här 13:e raka förlusten och avståndet till lagen ovanför strecket blir allt längre. Linköping befäster i och med segern sin tredjeplats.

18:52 1-0 (EQ) GÖT 67. Gidsäter-Nicklasson, Sofia (2)

28:57 1-1 (EQ) LHC 12. Morset, Ingrid (2)

32:12 1-2 (EQ) LHC 28. Mcgill, Rhyen (4)

46:49 2-2 (EQ) GÖT 26. Clayton Carroll, Hannah (4)

52:53 2-3 (EQ) LHC 28. Mcgill, Rhyen (5)

59:06 2-4 (EQ) ENG LHC 28. Mcgill, Rhyen (6)