Brynäs vände mot SDE - Stalder stor segerorganisatör
Publicerad: 2022-03-05
#BIFSDE
SDE såg ut att vara på väg mot viktiga poäng i kampen om slutspel när de ledde med 3-0 mot Brynäs. Men som så många gånger förr klev då Lara Stalder in i handlingen. Den totala poängligaledaren noterades för två mål och två assist när seriesegrarna vände och vann med 4-3.

{!A}

• Matchens stjärna: Lara Stalder. 27-åringen visade vägen och var inblandad i samtliga fullträffar när Brynäs vände på steken. Detta var andra matchen den här veckan som Brynäs vände underläge till seger - och liksom då var det Stalder som låg bakom det.
  • Maja Nylén Persson satte det avgörande målet i powerplay och noterades även för en assist.
  • SDE hade en tremålsledning efter 34 minuters spel, där Mathea Fischer stod för 1+1. Men en snabb reducering följt av tre mål i den tredje perioden från hemmalaget innebar att gästerna kammade noll.

Målen

05:06 0-1 (EQ) SDE 11. Murray, Eden (5) (20. Kaspersen, Andrea)

20:29 0-2 (PP1) SDE 22. Clayton Carroll, Hannah (8) (28. Fischer, Mathea)

34:15 0-3 (EQ) SDE 28. Fischer, Mathea (7) (67. Löwenhielm, Michelle)

35:08 1-3 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (33) (16. Mrazova, Katerina 41. Krizova, Denisa)

42:40 2-3 (PP1) BIF 18. Murén, Emma (9) (15. Stalder, Lara 2. Nylén-Persson, Maja)

47:41 3-3 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (34) (16. Mrazova, Katerina 77. Ljung, Sofia)

49:59 4-3 (PP1) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (15) (15. Stalder, Lara) {!B}