Kvartsfinalserien Leksand vs. HV71 - Leksand vann måstematchen
Publicerad: 2019-02-17
Kvartsfinalserien mellan Leksand och HV71 såg ut att bli den jämnaste serien med endast en poäng emellan de två lagen i grundserien. HV71 startade de två första matcherna starkast och vann två raka vilket betydde att Leksand var tvungen att vinna under söndagen för att tvinga fram ytterligare spel. Leksingarna klev till slut fram och förlängde serien efter en vinst med 1-3.

Helgen bjöd på back to back-matcher med matcher både lördag och söndag. Söndagens första kvartsfinal var den mellan HV71 och Leksand där det sistnämnda laget var tvungna att vinna för att ej åka ur årets slutspel.

Och nog visade Leksand att de inte var klara med årets säsong. Tio minuter in i den första perioden klev Gracen Hirschy fram och satte matchens första mål. Det skulle dröja till den tredje perioden innan målskyttet kom igång igen men då bjöds det på desto mer dramatik. Leksand åkte på utvisning efter för många spelare på plan, i en match med många utvisningar från båda lagen, och då passade HV71 och Rosa Lindstedt på att kvittera. Leksands Emma Lind såg till att ledningen återigen var Leksands drygt två minuter senare och efter att Danielle Stone satte 1-3 i tom kasse tvingade Leksand serien vidare.

Närmast väntar en dryg veckas vila innan lagen möts återigen nästa helg. Då har Leksand återigen hemmafördel när pucken släpps 18:00 i Tegera Arena den 23 februari.

**Kvartsfinal 1 (2-3 till HV71)
** Målskyttar Leksands IF: Madeleine Hall, Ida Nikula.
 Målskyttar HV71: Rosa Lindstedt, Alexis Joyce, Maja Jakobsson

Kvartsfinal 2 (3-1 till HV71) Målskyttar Leksands IF: Sofia Engström
 Målskyttar HV71: Maja Jakobsson x3

Kvartsfinal 3 (1-3 till Leksand)
 Målskyttar Leksands IF: Gracen Hirsch, Emma Lind, Danielle Stone.
 Målskyttar HV71: Rosa Lindstedt