Sista omgången av SDHL är spelad och nu är det klart hur mötena i kvartsfinalerna kommer att se ut!

Djurgården - AIK

MODO och Göteborg får kvala för att hålla sig kvar.

Så här gick det i sista omgången:

Göteborg - HV71 2-8

Igår vann HV71 med 6-1 mot Göteborg, i dagens returmöte blev det en 8-2-seger. Sedan länge klara serieettan HV71 kliver därmed in i slutspelet, där man ställs mot Leksand i kvarten, med gott självförtroende efter att ha gjort fjorton mål på två matcher. Noterbart: lagets 99 inspelade poäng är nytt poängrekord i SDHL.

17:59 0-1 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (13)
19:38 0-2 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (10)
21:25 0-3 (PP1) HV71 23. Hakala, Sanni (19)
23:12 0-4 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (20)
33:30 1-4 (EQ) GÖT 17. Lippiatt Durnell, Louisa (9)
37:50 1-5 (PP1) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (14)
43:42 1-6 (EQ) HV71 19. Tougas, Kaitlyn (14)
46:59 1-7 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (32)
59:01 1-8 (EQ) HV71 7. Johansson, Thea (3)
59:25 2-8 (EQ) GÖT 21. Keenan, Emma (9)

Leksand - SDE 4-3 (OT)

Leksand fick avsluta säsongen med en seger, men hade nog önskat tre poäng istället för vinst efter övertid som det till slut blev. Leksand ledde nämligen med 3-1 i den andra perioden, och SDE kvitterade till 3-3 först med två minuter kvar att spela. Dalalaget fick dock sista ordet efter att Kajsa Armborg avgjort på övertid.

11:50 1-0 (PP1) LIF 91. Boquist, Brooke (14)
26:47 1-1 (PP1) SDE 10. Zwarthoed, Julie (14)
29:28 2-1 (EQ) LIF 67. Woods, Emma (10)
31:28 3-1 (EQ) LIF 92. Jouanny, Betty (9)
39:20 3-2 (EQ) SDE 10. Zwarthoed, Julie (15)
57:56 3-3 (EQ) SDE 24. Pinter, Lili (3)
63:34 4-3 (EQ) LIF 16. Armborg, Kajsa (9)

Brynäs - AIK 7-5

{!A}

Brynäs säkrade tredjeplatsen i tabellen efter att ha slagit tillbaka AIK i ett riktigt målkalas. Det stod 2-2 efter drygt sju minuter, sedan gjorde Brynäs tre raka mål och det 5-2-övertaget släppte man sedan aldrig även om AIK bara var ett mål bakom i slutet av den tredje perioden.

03:59 1-0 (EQ) BIF 13. Cava, Michela (23)
05:12 1-1 (EQ) AIK 7. Hedin, Linnea (5)
06:48 2-1 (EQ) BIF 10. Krizova, Denisa (19)
07:10 2-2 (EQ) AIK 11. Bialik Öien, Line (8)
16:18 3-2 (EQ) BIF 44. Murén, Emma (7)
17:20 4-2 (EQ) BIF 10. Krizova, Denisa (20)
23:08 5-2 (EQ) BIF 19. Cordoba, Emelie (1)
27:30 5-3 (EQ) AIK 29. Forsberg, Estelle (2)
47:46 6-3 (EQ) BIF 24. Grahm, Erika (12)
55:46 6-4 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (13)
57:05 6-5 (EQ) AIK 49. Rask, Fanny (11)
57:30 7-5 (EQ) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (9)

Linköping - MODO 3-1

Igår säkrade Linköping slutspelsplatsen, idag säkrade laget sjundeplatsen i tabellen. Laget tog en tvåmålsledning mot MODO redan i den första perioden, och när sedan Moa Wernblom gjorde 3-0 i början av den andra akten så kopplade LHC ett grepp om kampen som man sedan aldrig släppte.

09:40 1-0 (EQ) LHC 36. Kruse Johansen, Emilie (2)
11:39 2-0 (EQ) LHC 84. Ramboldt, Emilia (3)
22:04 3-0 (EQ) LHC 25. Wernblom, Moa (4)
25:21 3-1 (EQ) MODO 6. Hirschy, Gracen (8)

Djurgården - Luleå 2-4

{!B}

Djurgården hade chansen på tredjeplatsen i tabellen i den sista omgången, men då krävdes seger mot Luleå - och så blev det inte (eftersom Brynäs ändå vann så spelade det till slut ingen roll). Luleå sprang ifrån till en 3-0-ledning redan innan åtta minuter var spelade, och DIF kom inte närmare än två reduceringspuckar.

04:02 0-1 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (14)
04:54 0-2 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (25)
07:19 0-3 (PP1) LHF 62. Staenz, Phoebe (1)
26:11 1-3 (EQ) DIF 39. Wakefield, Jennifer (13)
27:37 2-3 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (11)
59:46 2-4 (EQ) ENG LHF 33. Karvinen, Michelle (19)