Viktiga poäng på spel när Brynäs och Linköping möts
Publicerad: 2018-02-28
Matchguide
På onsdagskvällen är det äntligen dags för SDHL att ta fart igen efter en månads OS-uppehåll. Kvällen bjuder oss på ett rafflande möte mellan Brynäs och Linköping där hemmalaget Brynäs jagar poäng i bottenstriden samtidigt som Linköping gör detsamma i toppen.

Brynäs har just nu den åttonde och sista slutspelsplatsen, på lika många inspelade poäng som sjuan AIK. Före uppehållet avslutade Brynäs med att ta tre oerhört viktiga poäng när man besegrade just AIK med 3-0 på hemmaplan. Nu väntar Linköping, ett lag Brynäs förlorat samtliga tre möten mot denna säsong.

– Linköping är en bra utmaning för oss. Det var nära att vi plockade poäng mot dem senast. Vi hade 4-3 och det var nära på slutet. Hanna Rylander är tillbaka i laget och kan börja lira. Men vi tar det lite försiktigt med henne i början. Så vi har hela truppen redo, säger Brynäs huvudtränare Björn Lilljebjörn till klubbens hemsida.

Under OS i Pyeongchang hade Brynäs tre spelare med i den svenska truppen, nu är de tillbaka för spel mot Linköping.

– Sara Grahn, Erica Udén Johansson och Anna Borgqvist som spelade i OS kom tillbaka på lördagen och har fått vila till idag. Vi avslutade bra före OS-uppehållet så vi fortsätter med samma lag nu, säger Björn Lilljebjörn.

Serietvåan Linköping avslutade före uppehållet med en seger mot AIK efter två övertidsförluster mot MODO uppe i Örnsköldsvik. Nu slåss man i toppen om placeringarna tillsammans med MODO och Luleå inför slutspelet.

Linköping har, likt Brynäs, haft ett antal spelare på OS under februari månad. Emilia Ramboldt och Pernilla Winberg fanns med i den svenska truppen samtidigt som Lara Stalder och Florence Schelling representerade Schweiz.

{!A} {!B}

Du ser alla matcher från SDHL live på webben. Följ Brynäs-Linköping via Svenskhockey.TV.

Kommunikatör Adam Göransson