Kandidaterna till Månadens spelare
Publicerad: 2022-02-01
Månadens spelare
Hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i januari.

Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Kandidaterna i januari är följade:

Sydney Brodt, Linköping

Linköping vann tre av fyra matcher den gångna månaden och den största anledningen till det stavas Sydney Brodt. Amerikanskan nätade i tre matcher och klev fram extra mycket i LHC:s vändning mot Brynäs. Linköping vann till slut med 8-7 och Brodt gjorde tre assist samt tre mål, varav ett var det matchavgörande 8-7-målet. Hon följde upp det med två mål mot Leksand och återigen satte Brodt det matchavgörande målet. Totalt blev det tio poäng (6+4) i januari.

Hana Haasova, Göteborg

Göteborg har det tungt den här säsongen, men en som ändå levererar är Hana Haasova. Den tjeckiska talangen har varit direkt inblandad i 32 procent av jumbons mål den här säsongen. I januari spelade Göteborg fyra matcher och Haasova gjorde mål i tre, varav hon blev tvåmålsskytt både mot Djurgården och Brynäs. Därmed gjorde 18-åringen fem av Göteborgs nio mål den gångna månaden.

Linnea Johansson,Linköping

Efter sju poänglösa matcher i rad har Linnea Johansson hittat formen. På de tre senaste matcherna har LHC-forwarden, som ska spela OS för Sverige, gjort åtta poäng. Hon bröt poängtorkan med en assist mot Leksand. Sedan blev det ett hattrick när Linköping slog serieledande Brynäs. Johansson noterades även för två assist i den matchen och sedan blev det yttterligare två framspelningar i 3-1-segern mot Leksand.

Lara Stalder, Brynäs

Den schweiziska storstjärnan har vunnit priset "Månadens spelare" tre gånger redan och nu har det chans att bli en fjärde utmärkelse. För Stalder fortsätter att visa vägen för sitt Brynäs offensivt. I fyra av månadens fem matcher gjorde hon tre poäng eller fler och totalt snittade hon 3,4 poäng per match under januari. Fem av hennes 17 poäng kom i 7-8-förlusten mot Linköping, där Stalder svarade för hela fyra mål.

Katerina Mrazova, Brynäs

Precis som Stalder kan Katerina Mrazova se tillbaka på en månad med hela 17 poäng (6+11). Hon har gjort mål i fyra av Gävlelagets fem matcher. Flest gjorde hon mot Göteborg, då det blev tre fullträffar i 7-2-segern. Men Mrazova hade sin poängmässigt bästa match borta mot Linköping. Brynäs förlorade visserligen med 7-8. men Mrazova var direkt inblandad i samtliga mål framåt med en fulllträff och sex assist.

Johannes Hägglund