Djurgården: Säsongssummering med Julia Östlund
Publicerad: 2019-06-24
Försäsong
Varje lag kommer att ha en varsin vecka på våra kanaler så i 10 veckor kommer ni få ta del av läget i laget, sammanfattning av föregående säsong och följa med bakom kulisserna med en spelare i varje lag. Nästa lag ut är Djurgården och Julia Östlund.

Hur skulle du sammanfatta säsongen 2018/19 med tre ord?
– Motgång, sammanhållning och laganda.

Med lite perspektiv, hur skulle du beskriva den säsongen?
– I början var det lite tufft, vi hade svårt att få ihop de och det tog ett tag, men efter jul så var det som "klick" och det vände. Vi började spela, ökade i tabellen och det syntes på både träning och matcherna. Det var synd att vi inte gick längre i slutspelet men jag är ändå nöjd med tanke på vad vi gick in i säsongen med och hur det såg ut.

Vad var lagets största framgång under säsongen?
– Lagandan 100%. Vi kämpade för varandra och det är ingen som slog oss på fingrarna där. Det fanns ingen mer som skulle offra sig för någon annan än alla som satt i omklädningsrummet.

Vad var den tuffaste motgången?
– Det var väl när det var tufft och kunna vända det. Att ha styrkan att fortsätta tro på proccessen som vi var i och hitta tillbaka till vad vi kan.

Vad var den största lärdomen som du tar med dig in i nästa säsong?
– Vi slog många av de bästa lagen och vi hade inte de största talangerna, och inte bästa spetsen. Våga tro och tro på oss själva så tror jag det går långt. Det gäller även mig själv att våga tro mer på mig själv, och våga vilja vinna.

Snabba frågor

Tuffaste förlusten?
– Sista kvartsfinalmatchen.

Skönaste vinsten?
– Första kvartsfinalmatchen, 5-0.

När skrattade du högst?
– Jag har alltid kul när jag är med laget.

Vilken lagkompis överraskade mest på isen?
– Wilma Wäng-Germundsson.

Vilken var din största highlight?
– Komma tillbaka, jag missade första matcherna på säsongen men att komma tillbaka och fick göra mål - det var kul men även att få representera damkronorna.

Svenska Damhockeyligan