HV71 och Djurgården jagar revansch
Publicerad: 2021-03-08
Matchguider
Grundseriens toppduo Luleå/MSSK och Brynäs vann i går de första semifinalerna. HV71 och Djurgården har dock chans till snabb revansch när det i kväll är dags för semifinal två.

Djurgården-Luleå/MSSK

Stora Mossen 19:00 Sportkanalen

(1-0 i matcher till Luleå/MSSK)

Djurgårdens fina segersvit stoppades i går när Luleå/MSSK tog en komfortabel seger i den första semifinalen. Norrbottningarna gjorde 1-0 tidigt och sedan fick Djurgården inte stopp på gästernas offensiv och till slut vann Luleå/MSSK med 7-1. En som Djurgården får se upp med är Michela Cava som gjorde hattrick i går och som totalt i slutspelet har svarat för fyra fullträffar.

HV71-Brynäs

Husqvarna Garden 19:30 SVT

(Brynäs leder med 1-0 i matcher)

Frågan om HV71 kan studsa tillbaka efter det tunga tappet i går? Jönköpingslaget gick upp till en 5-2-ledning när mer än halva tredje perioden var spelad, men de lyckades inte stänga ner Brynäs offensiva stjärnor i slutskedet av matchen. I stället var det Brynäs som tog en övertidsseger.

Topp-3 i slutspelets poängliga finns i de här två lagen. Brynäs Josefin Bouveng har gjort nio poäng (5+4) och hon skuggas av Kennedy Marchment och Katerina Mrazova, som båda står noterade för åtta poäng.

Johannes Hägglund