Målsnålt och jämnt när hemmalagen segrade
Publicerad: 2021-01-20
Efter match
Båda matcherna under onsdagen var jämna och målsnåla. Sammanlagt blev det fem mål – och två av dem gjorde AIK när de nollade Linköping. I dagens andra match vände Leksand underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot SDE.

AIK-Linköping 2-0

Fjärde gången gillt blev det för AIK mot Linköping. Efter att ha förlorat de tre första mötena den här säsongen tog AIK en 2-0-seger.

Sabina Küller visade vägen med sitt mål halvvägs in i matchen. 1-0 stod sig till slutminuten då Line Bialik Öien utökade till 2-0 i tom kasse. En annan som måste lyftas i hemmalaget är Jule Flötgen, som räddade samtliga 30 skott på mål från LHC.

27:18 1-0 (EQ) AIK 12. Küller, Sabina (5)

59:38 2-0 (EQ) ENG AIK 11. Bialik Öien, Line (8)

Leksand-SDE 2-1

SDE gick in i tredje perioden med en 1-0-ledning, men under de sista 20 minuterna vände Leksand. Eller rättare sagt vände hemmalaget på 29 sekunder. För det var så lång tid det var mellan Annie Siléns 1-1 och Shea Demalis gjorde 2-1. Några fler mål blev det inte och därmed har Leksand tagit två raka segrar, efter att dessförinnan ha förlorat elva matcher i följd.

33:54 0-1 (EQ) SDE 5. Murray, Kelly (5)

42:36 1-1 (EQ) LIF 28. Silén, Annie (1)

43:05 2-1 (EQ) LIF 10. Demale, Shea (1)