• Huvudsponsor

Söndag Sön 20 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep

Sillykoll: Så har klubbarna värvat senaste veckorna

13 maj 2022 09:00
Sillykoll

Säsongen 2021/22 är över och det är dags blicka framåt. Här går vi igenom det som har hänt i SDHL-lagen under de två senaste veckorna.


Tre in och två ut i Brynäs

Brynäs har värvat landslagsforwarden Felizia Wikner Zienkiewicz, 22, från HV71. Hon gjorde 32 (20+12) poäng på 34 matcher den gångna säsongen.

– En offensivt skicklig spelare med ett grymt målsinne som kommer spetsa till truppen ytterligare, säger sportchefen Erika Grahm till Brynäs hemsida.

Dessutom har Brynäs plockat in Moa Wernblom, 23, som de fem senaste säsongerna tillhört Linköping, samt den 16-åriga forwarden Anna Brenkle från Örebro Hockey.

Det står också klart att två spelare lämnar Gävleklubben. Emma Murén har skrivit på för Färjestad medan Ebba Berglund kommer att tillhöra Frölunda kommande säsong.

Finsk landslagsspelare till HV71

Kiira Yrjänen är HV71:s senaste värvning. Det är en 20-årig forward som den gångna säsongen slutade fyra i den finska höstaligans poängliga och hennes klubb Kiekko-Espoo blev finska mästare. Yrjänen har noterats för fem landskamper med Finland den här säsongen.

– Det ska bli spännande att flytta utomlands och spela som ett proffs. Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag längtar efter att säsongen ska dra i gång, säger Yrjänen till HV71:s hemsida.

Mer HV71: Peter ”Humlan” Hammarström, som den gångna säsongen var assisterade tränare i HV71, är ny sportchef. Han ersätter därmed Jenni Asserholt, som klubben meddelar "går vidare i sitt yrkesliv på annat håll".

– ”Humlan” har kommit in med oerhört mycket erfarenhet och ett positivt ledarskap och varit väldigt uppskattad i laget. Han har ett driv om att utveckla damhockeyn i HV71 och vi är övertygade om att han är rätt person att leda den, säger klubbdirektören Johan Lindbom till klubbens hemsida.

Göteborg värvar duo

Göteborg har under de senaste två veckorna gjort klart med två nya spelare. Det handlar om den kanadensiska målvakten Loryn Porter, 22, samt forwarden Mimmi Gill, 19, som närmast kommer från spel i Färjestad.

– Jag är extremt peppad att byta miljö och komma till en klubb som Göteborg HC, det känns väldigt spännande och utmanande. Mitt första intryck av klubben är väldigt positivt och tryggt, säger Gill till Göteborgs hemsida.

MoDo värvar från HV71 – men fyra spelare lämnar

MoDo har meddelat att följande fyra spelare inte blir kvar i klubben: Målvakten Klara Peslarova, backen Erica Rieder samt forwardsduon Lore Baudrit och Marion Allemoz.

Däremot har Övikslaget plockat in backen Linnea Andersson från HV71. Hon gjorde den gångna säsongen 19 poäng på 33 SDHL-matcher och tog plats i det svenska OS-laget.

– Tanken är att jag ska bli mer av en tvåvägsback. Nu är jag mer lagt åt det defensiva hållet men jag vill bidra mer framåt också. Jag hoppas också kunna komma in med en del av min erfarenhet och bidra med den biten, säger Andersson.

Udén Johansson avslutar karriären

Erica Udén Johansson har bestämt sig för att avsluta karriären. Hon debuterade i dåvarande Riksserien med MoDo säsongen 2007/08. Hon har totalt gjort elva säsonger i högstaligan, varav de fyra senaste i AIK. Totalt har det blivit 331 SDHL-matcher och ett SM-guld (2010 med Segeltorp). Lägg därtill att hon har spelat fem VM samt tre OS.

"Det har blivit dags att sätta P på min karriär som elithockeyspelare. Massor med år har det blivit och jag är så tacksam för allt jag har varit med om! Alla ni som har funnits med hela vägen eller bara en bit, ni har varit guld värda", skriver Udén Johansson på sin Instagram.

Linköping och Djurgården har värvat

Linköping har skrivit ett tvåårskontrakt med kanadensiskan Nara Elia, 23. Hon har spelat fem raka säsonger i collegeligan. Den senaste säsongen gjorde hon 22 poäng på 37 matcher.

– Jag ser fram emot att ta mina första steg som professionell spelare. Sverige har en topprankad liga i världen och jag vet att Linköping har varit en kontinuerlig utmanare för mästerskapet. Jag har haft en väldigt bra dialog med organisationen och jag är väldigt förväntansfull inför den här möjligheten, säger Nara Elia.

Även Djurgården har förstärkt med en nordamerikanska. De har värvat 22-åriga backen Maddie Posick från USA.

– Maddie har varit på gång under en längre tid, men vi har varit tvungna att vänta på att hon skulle spela färdigt sin säsong. Nu är allt klart och Maddie är enormt laddad och ser verkligen fram emot utmaningen att spela i Europa, med allt vad det innebär, säger Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.