SDHL söker: Sportchef
Publicerad: 2022-06-20
Pressmeddelande
Efter två säsonger lämnar Gizela Ahlgren-Bloom uppdraget som sportchef och därmed söker SDHL ny sportchef.

Gizela Ahlgren-Bloom som tillträdde som sportchef under 2020 kommer arbeta vidare på SDHL tills dess att en ny sportchef är tillsatt varpå det blir en övergångsperiod i början av kommande säsong. Ahlgren-Bloom kommer, efter överlämningen till SDHL:s nya sportchef, arbeta deltid, till en början, i rollen som biträdande sportchef på SHL. En rekrytering som gjorts i samråd med SDHL.

-Vi gratulerar Gizela Ahlgren-Bloom till nya uppdrag på SHL. Samtidigt innebär det en stor förlust som vi nu skall ersätta med någon som brinner för damhockeyns utveckling, säger ordförande Agne Bengtsson och fortsätter;
-Vi har ett bra samarbete med SHL och tidsmässigt passade det Gizela att arbeta deltid för tillfället och detta blev en bra lösning för samtliga parter. För vår del är det viktigt att få in en resurs som kan vara med 100% på vår fortsatta utvecklingsresa.

-Det har varit två händelserika säsonger på SDHL. Jag brinner för att driva damhockeyns utveckling framåt och har arbetat för att driva och utveckla den sportsliga delen av ligan vilket varit väldigt inspirerande och utmanande. SDHL har varit en lärorik arbetsplats men nu är det dags för mig att gå vidare med nya utmaningar och jag ser fram emot att få fortsätta arbeta för att utveckla svensk ishockey tillsammans med SHL, säger Gizela Ahlgren-Bloom.

Styrelsen inleder rekryteringsarbetet för en ny sportchef vilket skall slutföras snarast möjligt. Annons går ut idag men intervjuer sker löpande.

Annonsen för sportchefsrollen

Svenska Spel Damhockeyligan som är den högsta ligan i Sverige, består av tio lag och anses vara en av världens bästa ligor. Vi spelar varje år 180 matcher samt slutspel och alla sänds på C More och SVT. Ligan utvecklas i snabb takt. Vår egen ambition och vision ställer höga krav på levererans inom hockeyn och i våra partnerskap. Vår nuvarande sportchef går nu vidare så vi behöver förstärkning.

Om oss
Du kommer till en liga och en arbetsplats som vill vara både resultatinriktad och rolig. Du kan förvänta dig en ”start-up” känsla med nationell uppmärksamhet och stor lokal närvaro ute i landet där arbetet präglas av stor laganda och en vilja att utvecklas. Du kommer få ett enormt nätverk inom sport på både klubb-, liga- och förbundsnivå.

Om rollen
Tjänsten handlar främst om att leda och utveckla den sportsliga delen av ligan. Det innebär att du arbetar både mot de sportsliga strategiska målen och genomförandet av innevarande säsong. Exempel på arbetsuppgifter är spelschema och löpande kontakter med våra 10 klubbar i det dagliga arbetet för att driva ligan framåt. Du kommer samarbeta med många olika organisationer i svensk hockey, exempelvis SIF, SHL, HA, NDHL och SICO och det är därför viktigt med god samarbetsförmåga och flexibilitet. Rollen innefattar även bred kontakt med media. Som sportchef är det viktigt att du trivs i en utvecklande organisation där ständiga förändringar och utmaningar är en del av vardagen. Det förekommer både kvälls- och helgtjänstgöring och resor över hela Sverige.

Vem söker vi
Vi söker dig som är driven med god ledarskapsförmåga och ett brett hockeykunnande samt förmåga att ta beslut och prioritera i ett högt arbetstempo. För att lyckas i rollen krävs ett eget driv och att du är en ”doer”, Du behöver kunna hålla i gång flera olika projekt samtidigt som du har många parallella kontakter. Som person behöver du kunna samarbeta och skapa goda relationer med våra klubbar och deras ledare.

Du har
• Goda kunskaper i Officepaketet
• Ha flerårig erfarenhet inom ishockey
• Körkort

Om tjänsten
• Arbetet sker i nära samarbete med ligans Kommersiella Chef och ligans Marknadskommunikatör.
• Omfattningen är heltid med varierande arbetstider. Våra matcher spelas på kvällar och helger.
• SDHL omfattas av kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen och Unionen.
• Arbetsplatsen ligger i Globen i Stockholm. Huvuddelen av arbetet bedrivs på arbetsplatsen.

Ansökan
CV och ett personligt brev och skickas till [email protected]
Sista ansökningsdag är 3 juli men intervjuer kommer att ske löpande.

Svenska Damhockeyligan