När det viktigaste behöver komma fram – DHL går in som huvudsponsor för SDHL
Pressmeddelande2019-09-10
Tre kronor för varje privatsålt paket kommer att gå direkt till ligan. – Vi vill bidra till att göra svensk idrott lite mer jämställd, säger Jonas Lindell, vd på DHL.

Det är DHL Paket, den del av logistikjätten DHL som jobbar med privatpaket och e-handel, som blir huvudsponsor för den svenska damhockeyligan SDHL.
– På e-handelmarknaden har vi varit en underdog, så det känns kul att ha hittat en annan aktör i liknande position som vill göra den resa vi gjort. Nu hoppas vi kunna hjälpa svensk damhockey växa lika mycket som vi lyckats med, säger Jonas Lindell, vd på DHL.

Sponsorskapet innehåller flera delar:

  • Tre kronor för varje privatsålt paket går direkt till ligan
  • DHL utser varje månad ”Månadens leverans”, ett pris till den spelare som stått för den snyggaste assisten. Priset är en personlig tavla samt 5.000 kronor till valfritt CSR-projekt.
  • DHL ligger bakom priset till vinnaren av assistligan, ett stipendium värt 30.000 kronor.
  • DHL blir officiell logistikpartner, vilket innebär att hockeyligan erbjuds DHL:s fullständiga logistiktjänster.
  • DHL bidrar inte enbart med kontanta medel, utan planerar även att bistå med resurser inom till exempel it-utveckling och kommunikation. Bland annat kommer DHL titta på att utveckla ett centralt biljettsystem och en gemensam fan-shop tillsammans med SDHL.

Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL, är mycket nöjd över samarbetet.
– Att för första gången ha en huvudsponsor som verkligen satsar på damhockeyn betyder oerhört mycket. Värdet i detta sponsorskap är väldigt stort för oss, och DHL har visat från första möte att de verkligen tror på damhockeyn och genuint vill hjälpa oss växa, säger Angelica Lindeberg.

DHL väljer sina sponsorskap noggrant. I Sverige samarbetar DHL med herrallsvenskan i fotboll, Vasaloppet samt SOS Barnbyar och på den globala scenen bland annat Formula 1, Manchester United, Bayern München, Rugby-VM och rockbandet Rolling Stones.
– Vi är väldigt stolta att kunna lägga till SDHL på den listan, och inte minst för att vi här kan bidra till att göra svensk idrott lite mer jämställd, säger Jonas Lidell.

DHL började med e-handel 2007 och är nu näst störst på marknaden. Via sajten dhlpaket.se kan privatpersoner skicka paket upp till 20 kilo inom Sverige och EU. I och med samarbetet är målet att många av DHL:s 8.000 anställda och kunder ska få möjligheten att se matcher på plats.

Att DHL väljer att satsa lite extra på assistligan ligger helt i linje med det interna mantrat ”När det viktigaste behöver komma fram”.
– Assistligan slog an en sträng hos oss direkt. För att nå framgång måste man samarbeta, och utan effektiva och öppnande framspelningar blir det inga mål heller. Det är precis som i logistikvärlden, är vi inte bra över hela banan så lyckas vi inte leverera. Dessutom gillar vi att lyfta fram de som kanske inte får rubrikerna i vanliga fall, säger Jonas Lindell.

Mer information:

Jonas Lindell, vd på DHL E-commerce Solutions, 0771 34 53 45
Mikael Stange, Marketing Manager på DHL E-commerce Solutions, 0709 57 92 88
Angelica Lindeberg, kommersiell chef SDHL, 0737 45 70 31
Niclas Green, press- och mediakontakt, 0708 28 27 26, [email protected]

Svenska Damhockeyligan