SDHL Summary 19/20: Huvudtränaren Oscar Annell, Göteborg HC
Publicerad: 2020-03-19
SDHL Summary 19/20
Det har blivit dags att stänga säsongen 2019/20 men innan vi gör det ska vi göra en summering av varje lags bedrift denna säsong och har även ställt fem frågor till huvudtränarna. Först ut har vi Göteborg HC och Oscar Annell.

Göteborg HC började borta mot Brynäs och åkte på sin första förlust i seriepremiären. I returmötet dagen efter tog de däremot matchen mot Brynäs till straffar och sin första poäng. Därför vann de bland annat mot Linköping och höll siffrorna nere mot laget som alla ville slå, HV71.

Hur sammanfattar du säsongen 19/20?
– Vi hade en bra start i år, tog lite poäng mot Linköping bland annat och några fler matcher. Sedan hamnade vi en svacka, en väldigt lång svacka som höll i sig egentligen till skiftet 19/20. Sedan tyckte jag att vi höjde oss spelmässigt, fick kanske inte resultaten med oss som vi var förtjänta av. Vi fick en poäng borta mot Luleå som var historisk för klubben. Tycker att vi vände det till något positivt efter nyår och hade en god känsla inför kvalet och där gick det vägen så det var skönt.

– Det vi pratade om efter nyår var att förbereda oss för kvalet och hur resultaten var koncentrerade vi oss inte jättemycket på utan koncentrerade oss på hur spelet såg ut, vilka vanor vi skaffade oss. Det var skit att det inte blev mer poäng som vi ville men spelet blev bättre iallafall.

Vad var det bästa med säsongen?
– Om man ska jämföra med förra året så spelar vi en bättre hockey rent generellt över hela säsongen. Vi har inte stora siffrorna som vi hade året innan och vi tycker utmanade bättre framförallt dem lagen vi haft svårt mot innan och vi släpper inte in lika mycket mål. vi gör mer mål, det är väl ett jättestort steg för Göteborg HC. Och såklart att vi håller oss kvar, det var ju målet.

Göteborg HC som säsongen dessföreinnan landade på blygsamma 7 poäng lyckades denna säsong spela ihop dubbelt så många poäng. Detta trots sina väldigt tunna trupp.

Vad har varit den interna och externa överraskning?
– Den interna överraskningen tycker jag var att trots att vi hade en väldigt liten trupp så gör vi det jävligt bra. Jag tror vi överraskar väldigt många lag med den här kämparinsatsen, att vi ändå levererar i matchen trots att det står 11-12 spelare på lineupen. Sedan har vissa spelare tagit stora kliv och det är roligt att se.

– Den externa överraskningen…det är kul att SDE gick till slutspel.

Vad tycker du SDHL borde utveckla framåt?
– Svårt fråga. Jag tycker domarnivån borde höjas. Dels tycker jag även att när man anmäler avstängningar, att den konsekvensen på avstängningar borde bli mer samma, lika. Vissa tacklingar tycker man är självklara men som inte blir nånting för att det står ett namn och nummer på ryggen, och vissa tacklingar är en ren olyckshändelse..och då ser jag inte bara till mitt lag utan till andra matcher som jag kollat. Där kan jag känna att det behöver bli mer konsekvent. Annars tycker jag ligan gör ett bra jobb och försöker komma framåt i samarbeten. Vi syns och det är roligt.

Vad tycker du fokus för er som klubb borde vara kommande säsong med facit hand efter säsongen 19/20?
– En mer slagkraftig trupp, framförallt ha en trupp som innefattar mer än 15 spelare. Hade vi haft en större och bredare trupp hade vi levererat bättre resultat, men det är såklart en ekonomisk fråga och det vet jag att klubben jobbar med. Att få in fler sponsorer, klubben försöker med små medel och det är ingen stor organisation runtomkring, få människor gör mycket. Det gör ett bra jobb men det tar tid. Jag hoppas att de får pusselbitar på plats och att vi kan ställa upp med en stark trupp som kan utmana om slutspelsplatserna.

– Sedan ska spelare vilja komma hit också. Göteborg är en attraktiv stad, det finns utbildningsmöjligheter och jobb men just nu är det svårt att få hit svenska spelarna man kanske vill ha till Göteborg. På sikt hoppas jag att Göteborg kan vara attraktivt även för dem spelarna.

Svenska Damhockeyligan