Vinnaren av Månadens leverans - Januari: Sidney Morin
Publicerad: 2020-03-06
Månadens leverans
Varje månad delar DHL ut pris för "Månadens leverans" och för ett par veckor sedan delades det ut för januari månad. Den femte att kamma hem titeln är HV71s Sidney Morin.

Du har blivit utvald till "Månadens leverans" - hur känns det att ha blivit utvald bland alla assister som gjordes i Januari?
– Jag skulle vilja gratulera alla de andra spelarna som har blivit nominerade för det här varje månad såhär långt. Ett pris under säsongen är en ära att få. Det är så många talangfulla spelare i den här ligan så att bli utsedd i Januari är en ära.

Vad tycker du om din egen insats under säsongen, såhär långt?

  • Jag känner att jag haft en väldigt bra säsong såhär långt men vill passa på att lyfta fram mina lagkamrater. Det har varit ett roligt år med många framgångar med laget och nya rekord som har slagits. Jag är väldigt glad över att få vara en del av det här lagets framgång och det är enkelt att spela med så många talangfulla spelare.

Priset är 5 000 kr som du får ge till valfritt CSR projekt - vad har du valt och varför?
– Jag har valt att donera pengar till HV71 och ett projektet "World Girls Hockey Day". Ett projekt som görs varje år. Det är ett projekt som främjar och ska inspirera unga tjejer som vill börja spela hockey.

Svenska Damhockeyligan