Luleå HF är svenska mästare 2018
2018-03-31
I och med 2-1 i matcher i finalserien mellan Luleå HF och Linköping HC står det ikväll klart att Luleå HF är svenska mästare i ishockey 2018. Klubben tar därmed sitt sitt andra guld genom tiderna.

Luleå HF har under hela säsongen varit stora favoriter och tog sin tredje raka serieseger genom tiderna. Det var också nära att Luleå kom upp i poängrekordet från förra säsongen på 96 poäng men stannade till sist på 95 poäng under grundserien.

Komfortabel resa i kvart och semi

I slutspelet ställdes Luleå mot tabellåttan Brynäs i kvartsfinal och fick en komfortabel resa i den matchserien och slog ut Gävlelaget med 2-0 i matcher.

Väl vidare i semifinal ställdes Luleå mot de regerande mästarinnorna Djurgården. Även i den matchserien gick Luleå segrande med 2-0 i matcher efter 5-3 hemma i den andra matchen inför 1 609 åskådare.

Tre matcher krävdes i finalen

Finalserien innehöll seriesegrarna Luleå och tvåan Linköping som under grundserien spelat fyra oerhört jämna matcher där lagen delat på segrarna. Även den första finalmatchen i Linköping blev en jämnn kamp och Luleå gjorde matchens enda mål med mindre än en minut kvar att spela. Den andra matchen som spelades i Coop Norrbotten Arena blev också en jämn match där Linköping vann med 1-0 och kvitterade matchserien. I den tredje och avgörande matchen fick vi se flera mål där Luleå till slut vann med 5-1 och därmed kan tituelera sig som svenska mästare 2018.

SDHL vill skicka ett stort grattis till mästarna Luleå HF och även tacka för säsongen 2017/2018.

Luleå HF, mästerskapstitlar (2 st)
2016, 2018

Kommunikatör Adam Göransson