Kandidaterna till månadens spelare
Månadens spelare2021-11-02
Hela säsongen kommer månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till månadens spelare i september/oktober.

Lara Stalder, Brynäs

Förra säsongen satte Lara Stalder alla tiders poänngrekord i SDHL, och hon har fortsatt att producera den här säsongen. Schweiziskan har gjort 31 poäng på 14 matcher och snittar därmed 2,21 poäng per match. Lara Stalder har gjort fyra matchavgörande mål så här långt, vilket är bäst i ligan tillsammans med Djurgårdens Hannah Miller.

Jenni Hiirikoski, Luleå/MSSK

Luleå/MSSK toppar tabellen och som vanligt har Jenni Hiirikoski varit en av spelarna som har visat vägen. Hon har gjort 20 assist och är med det bäst i ligan tillsammans med Lara Stalder. Sammanlagt har Hiirikoski svarat för 23 poäng på 14 matcher, vilket gör henne till ligans poängbästa back.

Sarah Bujold, HV71

Sarah Bujold bytte Djurgården mot HV71 inför den här säsongen och 25-åringen har fått en minst sagt bra start i sin nya klubb. Bujold är delad etta i skytteligan med 13 fullträffar på 15 matcher. Faktum är att Bujold har svarat för 21,7 procent av tabelltrean HV71:s mål under september och oktober.

Maja Nylén Persson, Brynäs

Maja Nylén Persson är målbäst bland ligans backar (sju fullträffar), tvåa i backarnas poängliga (21 poäng) och överlägsen etta i plus/minus-ligan. Maja Nylén Persson har +33 på 16 matcher. Att jämföra med tvåan Jenni Hiirikoski, som står på +17. Noterbart är att Nylén Persson bara har varit inne på isen vid tre baklängesmål i spel fem mot fem.

Minatsu Murase, AIK

Minatsu Murase har stått tio matcher och står noterad för fyra vinster. AIK-målvakten ligger tvåa i listan över insläppta mål per match (1,73) och hon har bäst räddningsprocent. Bland målvakterna i ligan som har stått fem matcher eller fler är hon ensam om att ha över 94 i räddningsprocent (94,01).

Johannes Hägglund