Linköping fick revansch på HV71
Publicerad: 2020-12-09
Efter match
Senast Linköping och HV71 möttes blev östgötalaget nollat, men under onsdagskvällen fick de revansch. Linköping vann med 2-1, efter att HV71 reducerat med sex sekunder kvar av tredje perioden.

Linköping-HV71 2-1

HV71 vann skottstatistiken med 41-21, men Linköpings målvakt Stephanie Neatby räddade 40 skott och eftersom Linköping gjorde två mål framåt var det östgötarna som tog samtliga tre poäng.

LHC grundlade segern i den första perioden där de hade tagit ledningen med 2-0 efter tio minuter. HV71 tog ut målvakten med drygt två minuter kvar av tredje perioden, och fick in en reducering – men då var det bara sex sekunder kvar av slutperioden.

Linköping passerar därmed HV71 i tabellen och är ny fyra, men Jönköpingslaget har två matcher färre spelade.

06:42 1-0 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (9)

09:18 2-0 (EQ) LHC 28. Mcgill, Rhyen (8)

59:54 2-1 (EQ) HV71 95. Löwenhielm, Michelle (9)