Nyförvärven levererade när Djurgården besegrade AIK
Publicerad: 2022-02-26
#DIFAIK
Djurgården besegrade Stockholmsrivalen AIK med 3-1 efter över en månads matchuppehåll och två nyförvärv hade viktiga roller. Amerikanskan Tatum Skaggs stod för två assists och Fanny Rask nätade i sin första SDHL-match sedan 2020. Segern innebar även att lagen bytte plats med varandra i tabellen.

{!A}

• Matchens stjärna: Tatum Skaggs. 23-åringen assisterade till två fullträffar i SDHL-debuten och fanns även på isen vid Djurgårdens andra mål.
  • Fanny Rask var tillbaka efter att ha lagt skridskorna på hyllan år 2020. Hennes powerplaymål blev matchens sista och krönte en lyckosam comeback.
  • Djurgården gjorde två mål inom loppet av en minut och 19 sekunder i den första perioden. AIK reducerade genom Saana Valkama men kom inte närmare efter det, vilket innebar att vinstsviten mot Djurgården stannade vid tre matcher.

Målen

06:43 1-0 (EQ) DIF 19. Östlund, Julia (4) (65. Wilkinson, Kiana 10. Skaggs, Tatum)

08:04 2-0 (EQ) DIF 5. Sohrner, Olivia (4) (15. Blom, Lova 41. Lundin, Sofie)

12:52 2-1 (EQ) AIK 28. Valkama, Saana (9) (87. Lagus, Johanna 16. Johansson, Lisa)

56:23 3-1 (PP1) DIF 20. Rask, Fanny (1) (10. Skaggs, Tatum 63. Jakobsen, Josefine)