• Huvudsponsor

Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Idag 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt

Damkronornas trupp uttagen till VM i Danmark 2022

11 augusti 2022 15:01
Pressmeddelande

Under gårdagen presenterade Uffe Lundberg truppen inför VM i Danmark som börjar 25 augusti och håller på till 4 september.


Målvakt:
Ida Boman
Emma Söderberg
Ellen Jonsson

Back: Anna Kjellbin Linnea Andersson, (Reserv) Mira Jungåker Ebba Berglund Jessica Adolfsson Mina Waxin Maja Nylén Persson Paula Bergström

Forward: Josefin Bouveng Emma Murén Linnea Johansson Sofie Lundin Jenny Antonsson Sara Hjalmarsson Celine Tedenby Hanna Thuvik, (Reserv) Thea Johansson Felizia Wikner-Zienkiewicz Lina Ljungblom Hanna Olsson Michelle Löwenhielm Olivia Carlsson

  • Det känns såklart jättespännande och ärofyllt att få spela ett A-Vm, och det har varit ett mål och en dröm i min hockeykarriär. Vi är ett härligt gäng som offrar oss för varandra. Det ska bli kul och se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Thea Johansson.

Inför kommande säsong är Thea en flera spelare som lämnar SDHL för att flytta över till USA och gå på college och spela hockey.
– Flytten till Merchyhurst kommer bli en jättestor utmaning både hockeymässigt och privat. Jag är jättetaggad och även collegespel har varit en dröm sedan jag var liten. Det ska bli spännande att se vad Mercyhurst University kan erbjuda mig och vad jag kan bidra med till laget, avslutar en glad Johansson.

Spelprogram
Torsdag 25 augusti
19.30 Danmark–Sverige Iscenter Nord

Lördag 27 augusti
15.30 Sverige–Tyskland Iscenter Nord

Måndag 29 augusti
19.30 Ungern–Sverige Iscenter Nord

Tisdag 30 augusti
15.30 Sverige–Tjeckien Iscenter Nord

Sveriges matcher sänds i SVT.