Veckans tre stjärnor
Publicerad: 2022-03-08
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.

Ellen Jonsson, Brynäs

Brynäs har vunnit fem matcher den gångna veckan. I tre av dessa har Ellen Jonsson stått, och i två har 23-åringen hållit nollan. Först spikade hon igen i toppmötet mot Luleå/MSSK. Norrbottningarna sköt visserligen bara 14 skott på mål, men Jonsson stoppade samtliga. Det följde hon upp med en ny nolla mot AIK. Brynäs vann med 2-0 efter att Jonsson räddat 22 skott. Snacka om att Ellen Jonsson går in i slutspelet med bra form.

Michelle Löwenhielm, SDE

SDE tog tre oerhört viktiga poäng i jakten på slutspel mot HV71, och mycket tack vare kaptenen Michelle Löwenhielm. Hon spelade först fram till två mål och i mitten av tredje perioden sköt hon matchavgörande 4-3. Ett mål som innebär att SDE just nu är på slutspelsplats. I den gångna veckans andra match knep SDE så när poäng mot Brynäs, men till slut vann Gävlelaget med uddamålet och i den matchen hade Löwenhielm en assist.

Lara Stalder, Brynäs

Brynäs vann som tidigare nämnt fem matcher den gångna veckan och som så många gånger tidigare den här säsongen var Lara Stalder högst delaktig. Schweiziskan var direkt inblandad i det avgörande målet i fyra av fem matcher. Särskilt mot SDE hade Stalder en nyckelroll. Brynäs låg under med 0-3, men sedan gjorde Lara Stalder två mål och två assist och såg därmed till att Gävlelaget tog hem segern. Den enda matchen Stalder gick poänglös från var mot Luleå/MSSK (2-0-seger), men på de övriga fyra matcherna gjorde poängdrottningen tio poäng (4+6).

Johannes Hägglund