Toppkvartetten har kopplat ett kvartsfinalgrepp
Publicerad: 2021-03-01
Efter match
Det blev en händelserik första slutspelskväll – där samtliga lag som slutade topp-4 i grundserien vann. Djurgården tog en klar seger över Linköping, HV71 övertidsbesegrade Modo, Brynäs Josefin Bouveng gjorde hattrick mot SDE och Luleås/MSSK nollade AIK.

AIK-Luleå/MSSK 0-3

Seriesegraren Luleå/MSSK fick vänta nästan halva matchen på att spräcka AIK:s nolla. Petra Nieminen satte 1-0 i powerplay och sedan dröjde det till slutminuterna innan det blev mål igen. Då gjorde norrbottningarna två mål i öppen kasse.

Gästernas Viivi Vainikka var inbldandad i samtliga mål. Hon assistade till 1-0 och gjorde sedan både 2-0 och 3-0.

27:25 0-1 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (1)

58:32 0-2 (EQ) ENG LHF 42. Vainikka, Viivi (1)

59:27 0-3 (EQ) ENG LHF 42. Vainikka, Viivi (2)

SDE-Brynäs 0-6

Brynäs och Josefin Bouveng gjorde två psykoogiskt viktiga mål. 1-0 kom med 32 sekunder kvar av första perioden och 2-0 gjorde Bouveng med 53 sekunder av den andra perioden. I den tredje perioden gjorde sedan Brynäs ytterligare fyra mål.

Josefin Bouveng fullbordade sitt hattrick när hon satte 4-0 och 19-åringen noterades även för en assist.

19:28 0-1 (PP1) BIF 9. Bouveng, Josefin (1)

39:07 0-2 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (2)

40:40 0-3 (EQ) BIF 41. Krizova, Denisa (1)

50:11 0-4 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (3)

51:51 0-5 (PP1) BIF 16. Mrazova, Katerina (1)

54:03 0-6 (PP1) BIF 94. Meixner, Anna (1)

Linköping-Djurgården 3-7

Djurgården avslutade grundserien med två uddamålssegrar mot Linköping, men i kväll var det inte lika jämnt. Djurgården gick ifrån i den andra perioden – en period bortalaget vann med 5-1. Till slut vann Djurgården med 7-3.

Djurgården hade tre tvåmålsskyttar: Alexis Mauermann, Nicole Hall och Andrea Dalen.

17:32 0-1 (EQ) DIF 14. Mauermann, Alexis (1)

21:50 0-2 (EQ) DIF 89. Hall, Nicole (1)

22:31 0-3 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (1)

27:08 0-4 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (2)

28:28 0-5 (EQ) DIF 89. Hall, Nicole (2)

29:01 1-5 (EQ) LHC 16. Brunvold, Marthe (1)

39:46 1-6 (EQ) DIF 41. Lundin, Sofie (1)

55:02 2-6 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (1)

59:05 3-6 (PP1) LHC 24. Bullock, Carly (1)

59:53 3-7 (EQ) DIF 14. Mauermann, Alexis (2)

Modo-HV71 4-3 OT

Det svängde fram och tillbaka i Örnsköldsvik. Modo vände underläge med 0-1 till ledning med 2-1 inför den tredje perioden. Där gjorde HV71 två raka mål, men Modo kvitterade till 3-3 med två och en halv minut kvar.

På övertiden klev Michell Löwenhielm fram och såg till att det är 1-0 i matcher till HV71.

01:49 0-1 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (1)

09:18 1-1 (EQ) MODO 22. Magwood, Jaycee (1)

37:28 2-1 (EQ) MODO 7. Ljungblom, Lina (1)

42:45 2-2 (EQ) HV71 57. Svensson, Elin (1)

50:27 2-3 (EQ) HV71 97. Healey, Jessica (1)

57:36 3-3 (EQ) MODO 13. Ahlm, Amanda (1)

70:41 3-4 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (1)