• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

Leksands: Jule Flötgen

30 augusti 2019 10:00
Nyförvärv


Ny säsong och nytt lag! Vad lockade dig till klubbytet?
– Det är en professionell klubb som bryr sig om sitt damlag. Jag fick en bra bild av ledarstaben, och jag kände mig trygg i Leksand vilket jag ser som en förutsättning för att kunna presetera och utvecklas.

Hur har dina första intryck av din nya klubb varit?
– Spelarna i Leksand är verkligen seriösa och sätter en ära att spela på den här nivån. De jobbar hårt för att kampera på den här nivån. Det märks också verkligen på invånarna i kommunen att de bryr sig om hockey. Det är riktigt stort här!

Vad hoppas du att klubbytet ska tillföra för dig personligen? – Jag är en av de äldre spelarna i laget, så jag hoppas att kunna ta en stor roll i laget och omklädningsrummet. Jag hoppas att kunna utveckla mitt spel tillsammans med vår målvaktstränare Alexander Millner för att kunna bli en toppmålvakt i SDHL. Jag ser fram emot att ta steg framåt både som målvakt och människa i vinter.

Och vad vill du bidra med i ditt nya lag?
– Erfarenhet av spel på hög nivå. Vi har ett ungt lag, så jag vill ge en trygghet till laget som jag sa tidigare. Jag vill hålla en hög lägstanivå i min position för att sprida ett lugn till mina medspelare i pressade situationer.

Vad har ni för förväntningar på nästa säsong för ert lag?
– Vi ska se till att växa succesivt under säsongen. Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag, och vi får kanske vara beredda på en tuff start på säsongen, men jag kan lova att vi kommer växa som lag för varje dag som går.

Vi är mitt i sommaren och ni laddar för de kalla ishallarna framöver, hur ser försäsongsträningen ut och vad fokuserar ni på just nu?
– Vi har haft en hel del teambuilding och mycket fokus på att sätta vår spelidé för alla nya spelare. Det sitter bättre för varje dag så det känns bra!

Snabba frågor

Vem är din nya klubbs clown i omklädningsrummet?
– Wilma Johansson, utan tvekan!

Vem är starkast i hockeyfysen?
– Sam Hanson

Vem har bästa sommarbrännan?
– Kajsa Armborg, hon har verkligen jobbat hårt för den!

Vem längtar mest efter säsongsstart?
– Jag själv, det här ska bli riktigt kul!