Kandidater till Månadens spelare
Publicerad: 2022-03-16
Månadens spelare
Hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i februari/mars.

Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Eftersom det var uppehåll under OS kommer den här Månadens spelare gälla för februari samt mars, och då räknas inte insatserna från de första kvartsfinalerna in.

Här är kandidaterna för februari/mars:

Ellen Jonsson, Brynäs

Brynäs vann samtliga sju matcher under februari och mars. I fem av dessa stod Ellen Jonsson i mål. Hon släppte endast in tre mål och stod sammanlagt för 77 räddningar. Jonsson höll dessutom nollan i tre av matcherna under februari/mars – mot Leksand, Luleå/MSSK samt AIK. Jonssons fina avslutning på säsongen innebar att hon var den målvakt i ligan som höll flest nollor under grundserien – sex stycken.

Lara Stalder, Brynäs

Brynäs poängdrottning tappade aldrig i sin offensiva kraft. Under grundseriematcherna som spelades under februari och mars snittade hon två poäng per match. Totalt blev det tolv poäng, fördelat på fem mål och sju assist. En match som var talande för Stalders säsong var när Brynäs ställdes mot SDE och stockholmarna gick upp till en 3-0-ledning. Då svarade Stalder för två mål och två assist när Gävlelaget vände till seger med 4-3. Noterbart är att Stalder har vunnit priset "Månadens spelare" samtliga gånger det har delats ut den här säsongen.

Jaycee Magwood, MoDo

MoDo gick riktigt bra i slutet av grundserien. De vann sex av sju matcher under februari och mars. En av spelarna som visade vägen för Övikslaget var Jaycee Magwood. Den kanadensiska 24-åringen gjorde mål i fyra av sju matcher och sammanlagt blev det nio poäng från MoDoforwardens klubba under den här perioden. Magwood nådde så när upp i en poäng per match under grundserien. Hon svarade för 27 poäng på 29 matcher.

Sydney Brodt, Linköping

Sydney Brody har fortsatt att vara den som Linköping har kunnat luta sig mot i det offensiva spelet. Amerikanskan snittade över ett mål per match under februari och mars. Hon gjorde sju mål på sex matcher. Lägg därtill att hon spelade fram till fem mål. Det betyder att Brodt var direkt inblandad i 55 procent av tabelltvåans mål på de sex avslutande matcherna av grundserien. Vilket säger en hel del om Brodts betydelse för laget.

Michelle Löwenhielm, SDE

Tack vare en stark avslutning på säsongen lyckades SDE klättra till en sjunde plats i tabellen. En stor nyckel till SDE:s framgång i slutskedet får tillskrivas lagkaptenen Michelle Löwenhielm. Hon gjorde 16 poäng på säsongens 27 första matcher. På de sista sju har landslagsstjärnan gjort tio poäng. I första matchen efter OS gjorde Löwenhielm tre poäng mot seriesuveränen Brynäs och därefter har poängen fortsatt att trilla in. Hon gjorde poäng i sex av sju matcher och på dessa matcher gjorde hon alltså fyra mål och sex assist.

Johannes Hägglund