"Tillsammans för miljön" – Ett unikt samarbete mellan Barnängen och HockeyAllsvenskan och Svenska Damhockeyligan
Publicerad: 2019-11-28
Pressmeddelande
I kampanjen ”Tillsammans för miljön” går HockeyAllsvenskan och Svenska Damhockeyligan tillsammans med Barnängen ihop i ett unikt samarbete för att sprida kunskap om hållbarhet i bred bemärkelse. I samband Barnängens nya miljövänliga* linje kommer de tillsammans att verka för en mer hållbar framtid, både socialt och ur ett miljöperspektiv.

”Tillsammans för miljön” är ett unikt samarbete då hockeyligorna är de första i sitt slag att positionera sig som tydliga hållbarhetsambassadörer. Hockeyspelare kommer bland annat att ta över Barnängens Facebook för att kommunicera kring ämnen som rör hållbarhet, vad de själva gör och hur vi som konsumenter och människor kan bidra till en mer hållbar framtid. Syftet är att på längre sikt öka intresset och engagemanget för dessa frågor hos sin målgrupp. Under höstens kampanjer kommer dedikerade supportrar också ha chansen att vinna biljetter till HockeyAllsvenskans hockeymatcher, och delta i hockey-relaterade aktiviteter som arrangeras av Barnängen.

Kampanjen pågår under ett år, där Barnängen kommer att förse HockeyAllsvenskan och Svenska Damhockeyligan med produkter från den nya miljövänliga* linjen. I samband med att hockeyspelare tar över Barnängens kanaler på sociala medier kommer uppmärksamma supportrar också ha möjlighet att vinna ett urval av dessa produkter från den miljövänliga* linjen.

Barnängens nya linje lanserades tidigare i år med miljövänliga* produkter, samtliga EU Ecolabel-certifierade. EU Ecolabel är en certifiering som tilldelas produkter med hög hållbarhetsstandard genom hela livscykeln, från sourcing av råmaterial till slutanvändaren. Under hösten lanserades också en kompletterande linje med babyprodukter, samtliga ekologiskt certifierade och veganska, anpassade för barnens känsliga hud och hår.

*Miljömärkt enligt EU Ecolabel vilket omfattar både innehåll och förpackning.

Svenska Damhockeyligan