Stark vändning av Modo – och SDE vann derbyt
Publicerad: 2020-12-11
Efter match
Modo låg under med 1-4 inför tredje perioden mot Brynäs, men Övikslaget kom i kapp och vann efter övertid. Även derbyt mellan AIK och SDE blev dramatiskt och där stod till slut SDE som segrare efter straffar.

Brynäs-Modo 5-6 OT

Vilken galen tillställning det blev i Monitor ERP Arena. Brynäs hade 4-1 inför den tredje perioden, och många trodde nog på tre poäng till tabelltvåan då, men Övikslaget gav inte upp. De gjorde tre mål på ungefär nio minuter, men med 39 sekunder kvar på tredje perioden gjorde Brynäs Josefin Bouveng 5-4. Modo skulle dock kvittera igen. I powerplay gjorde Erica Rieder 5-5, när klockan stod på 59.49. Jaycee Magwood fullbordade Modos vändning med sitt mål på övertiden.

12:46 0-1 (EQ) MODO 14. Engström, Sofia (2)

29:26 1-1 (SH1) BIF 94. Meixner, Anna (17)

31:57 2-1 (EQ) BIF 17. Gebhard, Jaycee (4)

35:54 3-1 (EQ) BIF 22. Thuvik, Hanna (4)

36:31 4-1 (EQ) BIF 41. Krizova, Denisa (9)

40:33 4-2 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (8)

48:48 4-3 (EQ) MODO 14. Engström, Sofia (3)

49:05 4-4 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (9)

59:21 5-4 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (15)

59:49 5-5 (PP1) MODO 17. Rieder, Erica (3)

62:37 5-6 (EQ) MODO 22. Magwood, Jaycee (7)

AIK-SDE 2-3 SO

För tredje gången den här säsongen vann SDE mot AIK, och för tredje gången var det med uddamålet. Den här gången krävdes till och med straffläggning för att skilja på lagen. Väl där klev Julie Zwarthoed fram – igen. Hon gjorde nämligen 2-1-målet i matchen och sedan satte hon alltså den avgörande straffen.

Tabellsjuan SDE är nu sju poäng före åttan AIK.

25:19 1-0 (PP1) AIK 16. Johansson, Lisa (7)

35:33 1-1 (EQ) SDE 17. Apperson, Kelty (5)

39:48 1-2 (EQ) SDE 10. Zwarthoed, Julie (5)

41:19 2-2 (EQ) AIK 21. Alasalmi, Emmy (3)

2-3 (GWS) SDE 10. Zwarthoed, Julie (6)