Luleå/MSSK upp i topp - Tulus glänste mot Göteborg
Publicerad: 2021-10-31
#LHFMSSKGHC
Helgens andra möte mellan Luleå/MSSK och Göteborg inleddes på samma sätt som det första - med en fyramålsledning för hemmalaget efter 20 spelade minuter. En som återigen stack ut lite extra var Noora Tulus, som stod för fyra mål och två assists när hemmalaget vann med 9-3. Norrbottningarna är därmed nya serieledare.

{!A}

• Matchens stjärna: Noora Tulus. Finländskan hade en bra helg och stod totalt för 6+3 i lördagens och söndagens möten med Göteborg.
  • Tulus landsmaninnor visade också framfötterna. Viivi Vainikka noterades för fem poäng och Jenni Hiirikoski för fyra. Åtta av nio mål gjordes av lagets finländskor.
  • Göteborg noterades för tre reduceringspuckar inom loppet av nio minuter och vann den andra perioden med 3-2, men tabelljumbon inkasserade alltså en ny förlust.

Målen

10:07 1-0 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (10) (43. Karppinen, Aino 42. Vainikka, Viivi)

12:13 2-0 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (11) (13. Pirttijärvi, Jenna 42. Vainikka, Viivi)

13:58 3-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (10) (71. Kjellbin, Anna 6. Hiirikoski, Jenni)

17:48 4-0 (EQ) LHF 13. Pirttijärvi, Jenna (2) (40. Tulus, Noora 43. Karppinen, Aino)

21:10 5-0 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (12) (42. Vainikka, Viivi)

27:41 6-0 (PP1) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (3) (42. Vainikka, Viivi 14. Sjölund, Wilma)

32:14 6-1 (EQ) GÖT 91. Bjorgvinsdottir, Silvia (1) (73. Haasova, Hana)

35:37 6-2 (EQ) GÖT 66. Radova, Tereza (4) (29. Cordoba, Emelie)

38:13 6-3 (EQ) GÖT 73. Haasova, Hana (4) (91. Bjorgvinsdottir, Silvia)

51:44 7-3 (PP1) LHF 42. Vainikka, Viivi (10) (6. Hiirikoski, Jenni 40. Tulus, Noora)

57:16 8-3 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (13) (6. Hiirikoski, Jenni)

59:00 9-3 (EQ) LHF 14. Sjölund, Wilma (3) (16. Nieminen, Petra 11. Persson, Josefine)