Brynäs ångar på – och AIK får fortsätta vänta på poäng
Publicerad: 2020-09-25
Två jämna SDHL-matcher i kväll och det var Brynäs samt SDE som stod som vinnare. För SDE var det förstaperioden som avgjorde i 4-3-segern mot AIK, där de gjorde samtliga fyra mål. Brynäs å sin sida vände 2-3 till 5-3 i den tredje perioden mot Modo.

Brynäs-Modo 5-3

Brynäs tog säsongens fjärde raka seger – men det satt långt inne. För Modo visade sig vara en svår nöt att knäcka, trots att Brynäs gick upp i en 2-0-ledning knappt halvvägs in i förstaperioden. Men Modo gjorde tre raka mål och gick in till tredje perioden i ledning. Brynäs gav dock inte upp och tack vare tre raka mål, varav två från Anna Meixner, såg Gävlelaget till att behålla segerviten. Även Lara Stalder blev tvåmålsskytt för Brynäs.

03:36 1-0 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (3)

08:50 2-0 (EQ) BIF 4. Lindstedt, Rosa (2)

15:50 2-1 (EQ) MODO 5. Pejsova, Daniela (1)

19:43 2-2 (EQ) MODO 7. Ljungblom, Lina (1)

28:45 2-3 (PP1) MODO 7. Ljungblom, Lina (2)

43:12 3-3 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (2)

45:05 4-3 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (3)

59:39 5-3 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (4)

AIK-SDE 4-3

SDE gjorde 1-0 tio minuter in i matchen mot AIK och sedan small det gång på gång. 4.47 efter ledningsmålet stod det 4-0 på resultattavlan. De flesta räknade nog med tre komfortabla poäng för SDE, men så blev det inte. För AIK gav inte upp. De reducerade två gånger om i andra perioden och 3-4 kom i tredje perioden, men AIK kom inte närmare än så.

Därmed får AIK fortsätta vänta på säsongens första poäng. SDE klättrar till fjärde plats, även om de har spelat fler matcher än många av sina konkurrenter.

10:00 0-1 (PP1) SDE 10. Zwarthoed, Julie (1)

10:43 0-2 (EQ) SDE 24. Pinter, Lili (1)

13:32 0-3 (PP1) SDE 11. Pierri, Jacqueline (1)

14:47 0-4 (EQ) SDE 24. Pinter, Lili (2)

35:28 1-4 (EQ) AIK 12. Küller, Sabina (1)

38:28 2-4 (EQ) AIK 23. Nordberg Tenglin, Louise (1)

49:15 3-4 (EQ) AIK 29. Forsberg, Estelle (1)