HV71 fick Luleå på fall och Göteborg avgjorde i förlängning
Publicerad: 2019-10-28
Efter match
Göteborg och Modo-matchen inleddes redan efter 18 sekunder med ett bortamål - säsongens näst snabbaste. Matchen var jämn och hemmalaget lyckades få in 2-2 med bara minuter kvar - och dessutom avgöra på straff i sudden fram till 3-2. HV71 var ute efter revansch efter förlusten senast och kunde efter tre snabba mål i mittperioden till slut vinna med klara 6-2 mot toppkonkurrenten Luleå.

Göteborg-Modo 3-2 e. fl.

Vilken MODO-start! Redan efter 18 sekunder kunde Olivia Carlsson raka in sitt första mål för säsongen. Målet är MODO:s tredje snabbaste mål i SDHL genom tiderna. Ö-vikslaget ledde också matchen tills bara minuter återstod, men då lyckades Göteborg kvittera i powerplay med bara minuter kvar. I förlängningen lyckades man dessutom avgöra, då Emma Keenan satte en straff.

00:18 0-1 (EQ) MODO 23. Carlsson, Olivia (1)
24:47 1-1 (PP1) GÖT 26. Johansson, Emma (7)
26:57 1-2 (PP1) MODO 15. Mogren, Ronja (3)
56:49 2-2 (PP1) GÖT 20. Borgfeldt, Anna (4)
62:53 3-2 (PS) GÖT 21. Keenan, Emma (5)

HV71-Luleå/MSSK 6-2

Efter säsongens första förlust i lördags, var Jönköpingslaget revanschsuget. Men det skulle börja tungt med ett tidigt 0-1-mål och underläge in i första pausen. Efter en kvittering signerad Rosa Lindstedt tog Luleå återigen ledningen, men sen smällde det till - tre HV-mål på två minuter och ytterligare ett mål föll i boxplay innan perioden var över. Till slut vann Jönköpingslaget med komfortabla 6-2.

08:35 0-1 (PP1) LHF 88. Savolainen, Ronja (3)
20:32 1-1 (PP1) HV71 2. Lindstedt, Rosa (2)
31:28 1-2 (EQ) LHF 33. Karvinen, Michelle (4)
32:11 2-2 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (12)
33:13 3-2 (EQ) HV71 17. Stone, Danielle (3)
34:14 4-2 (EQ) HV71 26. Olsson, Hanna (8)
39:45 5-2 (SH1) HV71 22. Marchment, Kennedy (13)
51:11 6-2 (EQ) HV71 17. Stone, Danielle (4)