Ny vinst för Luleå/MSSK – som är en seger från SM-guld
Publicerad: 2021-03-27
Efter match
Luleå/MSSK har kopplat ett guldgrepp på Brynäs. Norrbottningarna tog en övertidsvinst i final två och därmed är Luleå/MSSK bara en seger från SM-guldet.

Brynäs-Luleå/MSSK 3-4 OT

Luleå/MSSK har skaffat sig ett bra läge i finalserien mot Brynäs. De följde upp torsdagens 6-1-seger med att vinna den andra finalen med 4-3 efter övertid.

Noora Tulus gav Luleå/MSSK ledningen i den första perioden och sedan dröjde det till den tredje perioden innan det blv mål igen – och då blev det fem stycken inom loppet av drygt sex minuter. I sitt tredje powerplay i den tredje perioden lyckades Brynäs få till en kvittering, men glädjen blev kortvarig. Petra Nieminen satte 2-1 och bara en dryg halvminut senare utökade Nicoline Jensen Luleå/MSSK:s ledning till 3-1. Brynäs, och framförallt Josefin Bouveng, gav inte upp. Bouveng reducerade och med drygt två minuter kvar satte hon 3-3.

I övertidsspelet var det dock gästerna som drog det längsta strået då Petra Nieminen gjorde det matchvinnande målet i spel fyra mot fem.

{!A}

Nu spelas resten av slutspelsserien i Luleå och på måndag är det dags för den tredje finalen.

18:05 0-1 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (4)

51:38 1-1 (PP1) BIF 27. Marshall, Patricia (1)

53:22 1-2 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (4)

53:58 1-3 (EQ) LHF 44. Jensen, Nicoline (1)

55:44 2-3 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (10)

57:54 3-3 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (11)

64:47 3-4 (SH1) LHF 16. Nieminen, Petra (5)