Luleå/MSSK förlängde segersviten – besegrade Leksand
Publicerad: 2022-01-08
#LHFMSSKLIF
Luleå/MSSK:s tog tredje raka segern när Leksand besegrades med 4-1. Norrbottningarna grundlade segern i den andra perioden när de gick från 0-0 till 2-0 tack vare två mål inom loppet av en dryg minut.
  • Matchens stjärna: Noora Tulus, Luleå/MSSK. Finskan hade en viktig roll i att norrbottningarna kopplade ett grepp om matchen i den andra perioden. Hon assisterade både till 1-0 och det matchavgörande 2-0-målet. De båda målen kom inom loppet av en minut och fem sekunder.
  • Fyra av matchens fem mål gjordes med en spelare i utvisningsbåset. Luleå gjorde två mål i powerplay samt ett mål i boxplay. Leksand gjorde sitt mål i numerärt överläge.
  • Matchen pausades i den tredje perioden efter en otäck skada på Luleå/MSSK:s Wilma Hjelm. Klubben skriver följande på sin hemsida: "Vi har fått rapporter att hon är talbar och kan röra på armar och ben och är förd till sjukhus med ambulans."