Göteborg segrade igen – och vinster för toppduon
Publicerad: 2021-01-02
Efter match
Göteborg tog säsongens första vinst under annandag jul och en vecka senare var det dags igen. Göteborg besegrade SDE med 2-0. Även tabelltrean HV71 och fyran Linköping vann under lördagen.

Leksand-Linköping 2-3

Leksand fick en drömstart på matchen. Efter en knapp minut gav Wilma Johansson hemmalaget ledningen. LHC kvitterade, och historien upprepade sig i andra perioden: Ledning för Leksand, men gästerna kom tillbaka. Matchen såg ut att gå mot övertid, men med 44 sekunder kvar av tredje perioden gjorde Linköpings Linnea Johansson 3-2 och sköt segern till gästerna.

00:52 1-0 (EQ) LIF 4. Johansson, Wilma (5)

07:24 1-1 (EQ) LHC 21. Haug Hansen, Madelen (4)

20:58 2-1 (EQ) LIF 23. Valkama, Saana (3)

23:59 2-2 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (11)

59:16 2-3 (EQ) LHC 77. Johansson, Linnea (8)

AIK-HV71 0-7

Sidney Morin och Kennedy Marchment var HV71:s stora hjältar mot AIK. Jönköpinslaget vann med 7-0 och Kennedy Marchment var inblandad i sex mål. HV:s poängdrottning noterades för ett mål och fem assist. Sidney Morin gjorde hattrick och stod dessutom för två assist. I gästernas mål räddade Alba Gonzalo 15 skott.

02:57 0-1 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (10)

13:22 0-2 (EQ) HV71 27. Borgqvist, Anna (3)

24:26 0-3 (PP1) HV71 5. Morin, Sidney (11)

27:06 0-4 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (12)

29:05 0-5 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (18)

52:45 0-6 (EQ) HV71 10. Mogren, Ronja (2)

58:37 0-7 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (12)

SDE-Göteborg 0-2

Efter 22 raka förluster vann Göteborg sin första match förra helgen när Leksand besegrades. Nu kom lagets andra seger när de vann med 2-0 mot SDE. Två spelare som måste lyftas fram hos gästerna är Klara Seroiszkova och Frida Axell. Den sistnämnda räddade samtliga 28 skott medan Klara Seroiszkova gjorde båda Göteborgs mål.

Göteborg är fortsatt jumbo, men upp till nian Leksand skiljer nu bara tre poäng.

22:06 0-1 (PP1) GÖT 5. Seroiszkova, Klara (1)

48:10 0-2 (EQ) GÖT 5. Seroiszkova, Klara (2)