Det här gäller för slutskedet av säsongen
Publicerad: 2018-03-05
NYHET
Avslutande omgångar, slutspel, förkval och kvalspel. Det händer mycket runt SDHL under kommande veckor och här sammanfattar vi vad som gäller för lagen och deras förutsättningar.

Efter ett längre uppehåll har vi nu fått se samtliga lag åter i spel. Sex av lagen har två matcher kvar att spela, övriga lag ska spela tre matcher under veckan.

Sista omgångarna i SDHL

Tolv matcher återstår av SDHL 2017/2018. Tre av dessa spelas på onsdag, övriga till helgen. Klart är att SDE och Göteborg är de lagen som hamnar i negativt kval och övriga lag är klara för slutspel.

Onsdagens matcher
18:00 Luleå HF - MODO Hockey
19:00 Leksands IF - Brynäs IF
19:00 HV 71 - Göteborg HC

SM-slutspel 2018

Slutspelet drar igång med kvartsfinaler onsdagen den 14 mars. Samtliga slutspelsserier spelas i bäst av tre där bäst rankat lag har hemmafördel. Det enda laget som är på sin slutgiltiga placering i grundserien redan nu är Djurgården som slutar fyra.

Läs mer om hur slutspelet går till här.

Förkval till Play Off till SDHL

Två matchserier som spelas i bäst av tre matcher. I Förkval till Play Off till SDHL deltar segrande lag från DamEttan Region Öst, Väst, Syd och Norr. Klara lag för detta är Hammarby IF, Färjestads BK och IF Troja-Ljungby. I den norra serien står det mellan Skellefteå AIK och IF Björklöven.

Play Off till SDHL

Två matchserier som spelas i bäst av tre matcher. Här står det klart att SDE och Göteborg HC från SDHL deltar då de placerar sig på plats 9 och 10. Lag 9 från SDHL väljer sin motsåndare bland segrarna i Förkval till Play Off till SDHL. Vinnarna i respektive matchserie spelar i SDHL 2018/2019.

Läs mer om Förkval till Play Off till SDHL och Play Off till SDHL här.

Kommunikatör Adam Göransson