Publicerad: 2020-02-19
Det blev fyra bortasegrar när kvartsfinalspelet inleddes under onsdagskvällen och det är därmed fördel för HV71, Luleå, Brynäs och Djurgården inför fortsättningen.

Leksand - HV71 1-9

0-1 i matcher i bäst av 3

HV71, som vann SDHL och noterade ett nytt poängrekord i SDHL, fick en flygande start i kvartsfinalspelet och tog en storseger mot Leksand. Gästerna matade in hela nio mål framåt, och hade åtta olika målskyttar.

06:57 0-1 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (1)
09:21 0-2 (EQ) HV71 97. Healey, Jessica (1)
10:29 0-3 (PP1) HV71 5. Morin, Sidney (2)
16:17 0-4 (PP1) HV71 23. Hakala, Sanni (1)
26:32 0-5 (PP1) HV71 23. Hakala, Sanni (2)
33:57 0-6 (EQ) HV71 29. Wikner-Zienkiewicz, Felizia (1)
36:30 0-7 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (1)
44:17 0-8 (EQ) HV71 2. Lindstedt, Rosa (1)
45:26 1-8 (EQ) LIF 92. Jouanny, Betty (1)
59:16 1-9 (EQ) HV71 57. Ljungblom, Lina (1)

SDE - Brynäs 0-4

{!A}

Brynäs vann första mötet mot SDE, men det var jämnt målmässigt långt in i den tredje perioden. Lara Stalder satte 1-0-pucken mitt i matchen, sedan dröjde det tills de sista tio minuterna innan Gävle-laget kunde stänga tillställningen med tre snabba mål. Agnes Åker höll nollan efter att ha räddat 26 skott.

28:09 0-1 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (1)
51:39 0-2 (EQ) BIF 44. Murén, Emma (1)
56:16 0-3 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (1)
56:47 0-4 (EQ) ENG BIF 13. Cava, Michela (1)

AIK - Djurgården 1-5

Derby i Stockholm, då tog Djurgården kommandot i kvartsfinalserien genom ett ta en solid seger. DIF gjorde bland annat ett viktigt mål för matchen i slutet av den andra perioden när Andrea Dalen satte 3-0 med bara fyra sekunder kvar, en kasse som tog udden av AIK.

02:31 0-1 (EQ) DIF 39. Wakefield, Jennifer (1)
25:48 0-2 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (1)
39:56 0-3 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (1)
50:23 0-4 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (1)
55:10 1-4 (EQ) AIK 8. Udén Johansson, Erica (1)
58:11 1-5 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (2)

Linköping - Luleå 0-7

{!B}

Luleå öppnade kvartsfinalspelet med att ta en säker bortaseger mot Linköping. Gästerna ryckte i mittperioden där man gick upp i en 5-0-ledning, och ökade sedan på i den tredje perioden. Sara Grahn höll nollan efter att ha motat 18 skott.

06:46 0-1 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (1)
15:08 0-2 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (1)
22:44 0-3 (EQ) LHF 33. Karvinen, Michelle (1)
25:22 0-4 (PP1) LHF 5. Fällman, Johanna (1)
38:24 0-5 (EQ) LHF 67. Peterson, Linn (1)
53:00 0-6 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (1)
56:29 0-7 (EQ) LHF 24. Jokai Szilagy, Zsofia (1)