Veckans tre stjärnor
Publicerad: 2022-02-22
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Eftersom det endast har spelats ett fåtal SDHL-matcher under OS är det här tre stjärnor från de matcher som har spelats hittills under februari.

Lindsey Post, SDE

SDE jagar en plats bland topp-8 för att undvika kvalspel. Under de senaste veckorna har laget tagit två väldigt viktiga trepoängare. Som så många gånger tidigare den här säsongen har Lindsey Post visat vägen med sitt målvaktsspel. När Göteborg nollades i början av månaden räddade Post samtliga 19 skott. Det följde 28-åringen upp med att stoppa 21 av 22 skott mot Göteborg knappt två veckor senare. Vilket ledde till att SDE kunde ta en uddamålsseger.

Sydney Brodt, Linköping

Den amerikanska 23-åringen gjorde nio poäng på de tre sista matcherna innan OS-uppehållet. Hon verkar ha bevarat formen under de här veckorna utan match. För när Linköping startade om efter uppehållet var det återigen Brodt som stod i centrum mot Göteborg. Hon gjorde 1-0, ett mål som visade sig bli matchavgörande. Han assisterade sedan till 2-0 och fastställde också slutresultatet till 4-0.

Lisa Johansson, AIK

29-åringen verkar ha fått energi av att ha spelat OS, för under den gångna veckan var Lisa Johansson direkt inblandad i tre av AIK:s fem mål. Mot Göteborg var det Johansson som gjorde AIK:s första mål och till slut tog stockholmarna tre poäng. Mot HV71 blev det visserligen förlust för AIK, men Lisa Johansson fortsatte producera. Hon gjorde själv 1-0 och spelade även fram till 2-0-målet. Lisa Johansson toppar den interna poängligan med 25 mål, fördelat på 18 mål och sju assist.

Johannes Hägglund