Fyra hemmalag som vill upp på vinnarspåret
Publicerad: 2021-01-16
Matchguider
Gemensamt för alla hemmalag som spelar i dag – Leksand, Göteborg, Djurgården samt Linköping – är att de kommer från en förlust och vill tillbaka på vinnarspåret igen. Här är förutsättningarna inför dagens fyra matcher.

Leksand-AIK

Tegera Arena 12:00 (Sportkanalen)

Leksand är inne i en tuff trend. Dalalaget har förlorat elva raka matcher. Vi måste backa till den 14 november för att hitta senaste segern. Noterbart är att laget har blivit nollat i tre av de fyra senaste matcherna. Nu gästas de av AIK, som har 2-1 i inbördes mötes mot Leksand den här säsongen.

Göteborg-HV71

Angered Arena 17:00 (C More Play)

För tredje matchen i rad ställs Göteborg mot ett topplag. Förra helgen spelade Göteborg ett dubbelmöte mot Luleå/MSSK (och förlorade båda) och nu väntar tabelltrean HV71. Jönköpingslaget kommer från en övertidsvinst mot Linköping i onsdags.

Djurgården-Modo

Hovet 17:00 (C More Play)

Djurgården åkte på en tung derbyförlust mot AIK i onsdags. Vilket gör att avståndet upp till tabelltrean HV71 är åtta poäng, även om Jönköpingslaget har en match mer spelad. Nu väntar match mot sexan Modo, som tog en imponerade 6-3-vinst mot HV71 i sin senaste match.

Djurgården har 3-0 i inbördes möten mot Modo den här säsongen.

Linköping-Luleå/MSSK

Saab Arena 19:00 (C More Play)

Precis som övriga hemmalag kommer Linköping från en förlust. Östötarna fick se sig besegrade av HV71 i onsdags och därmed har de förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Nu väntar tufft motstånd i form av Luleå/MSSK, som har vunnit samtliga tre matcher mot LHC den här säsongen. Norrbottningarna har dessutom betydligt mycket bättre form. De har elva raka vinster.

Johannes Hägglund