Luleå/MSSK höll tätt – och säkrade finalplatsen
Publicerad: 2021-03-11
Efter match
På nytt blev det målsnålt mellan Luleå/MSSK och Djurgården, men den här gången var det norrbottningarna som drog det längsta strået. I och med 1-0-segern är Luleå/MSSK klart för final.

Luleå/MSSK-Djurgården 1-0

(Luleå/MSSK vidare till final efter 3-1 i matcher)

I går var det Djurgården som besegrade Luleå/MSSK med 1-0. I kväll fick Luleå/MSSK sin revansch. Norrbottningarna tog ledningen efter drygt sju minuter genom Linn Peterson. Den ledningen stod sig hela vägen till slutsignal, men det blev spännande på slutet. Med 2.40 kvar av tredje perioden drog hemmalaget på sig en utvisning. Djurgården tog timeout, plockade ut målvakten Ida Boman – men de lyckades inte få till någon kvittering.

Luleås målvakts Sara Grahn räddade samtliga 19 skott. Ida Boman i Djurgårdsmålet räddade 40 skott.

I finalen ställs Luleå/MSSK mot Brynäs. Det blir alltså ettan i grundserien (Luleå/MSSK) mot tvåan (Brynäs).

07:36 1-0 (EQ) LHF 67. Peterson, Linn (1)