Semifinallagen klara
Publicerad: 2021-03-03
Efter match
Luleå/MSSK, Brynäs, HV71 och Djurgården vann även den andra kvartsfinalen, vilket betyder att toppkvartetten från grundserien är vidare till semifinal.

Luleå/MSSK-AIK 8-2

(Luleå/MSSK vidare till semifinal)

I den första matchen hade Luleå/MSSK svårt att få hål på AIK. Så var det inte i kväll. Norrbottningarna hade gått ifrån till 3-0 i den första perioden. AIK lyckades sedan aldrig göra det spännande utan Luleå/MSSK vann med 8-2.

Ronja Savolainen var inblandad fem av de åtta Luleå/MSSK-målen, genom två fullträffar och tre assist.

12:17 1-0 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (1)

13:38 2-0 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (1)

19:12 3-0 (EQ) LHF 14. Sjölund, Wilma (1)

21:11 3-1 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (1)

22:47 4-1 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (1)

29:13 5-1 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (2)

38:13 6-1 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (2)

46:28 6-2 (PP1) AIK 21. Alasalmi, Emmy (1)

48:00 7-2 (EQ) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (1)

54:04 8-2 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (3)

Brynäs-SDE 5-0

(Brynäs vidare till semifinal)

För andra matchen i rad nollade Brynäs SDE. Efter halva matchen stod det 4-0 till Brynäs och då var förstås uppförsbacken väldigt lång för SDE.

Josefin Bouveng har inlett slutspelet strålande. Hon gjorde fyra poäng i kvartsfinal ett och följde upp det med tre poäng (1+2) i kväll.

14:49 1-0 (EQ) BIF 41. Krizova, Denisa (2)

16:17 2-0 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (2)

21:41 3-0 (EQ) BIF 12. Brolin, Fanny (1)

24:52 4-0 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (4)

40:17 5-0 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (3)

HV71-Modo 6-2

(HV71 vidare till semifinal)

Michelle Löwenhielm agjorde förra matchen i förlängningen. Hon inledde den här med att göra 1-0 efter 28 sekunder. HV71 var därefter snäppet starkare och hade 4-2 inför den tredje perioden. Där fullbordade hemmalaget segern med att göra två mål i öppen kasse.

00:28 1-0 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (2)

15:45 2-0 (EQ) HV71 17. Stone, Danielle (1)

23:44 3-0 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (2)

25:34 3-1 (PP1) MODO 23. Carlsson, Olivia (1)

31:45 4-1 (EQ) HV71 27. Borgqvist, Anna (1)

32:25 4-2 (PP1) MODO 26. Allemoz, Marion (1)

56:57 5-2 (EQ) ENG HV71 27. Borgqvist, Anna (2)

59:21 6-2 (PP1) ENG HV71 97. Healey, Jessica (2)

Djurgården-Linköping 2-1

(Djurgården vidare till semifinal)

Djurgården vann klart i den första matchen, men i kväll var det jämnare. Linköping tog också ledningen, men bara drygt tre minuter efter 0-1-målet kvitterade Djurgården. I tredje perioden sköt Allie Munroe 2-1 – ett mål som tog Djurgården till semifinal.

22:53 0-1 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (2)

26:11 1-1 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (1)

51:11 2-1 (EQ) DIF 12. Munroe, Allie (1)

I semifinal möts Luleå/MSSK och Djurgården samt Brynäs och HV71.