Två hemmasegrar och en övertidsvinst
Publicerad: 2020-10-17
Efter match
Både Modo och Luleå/MSSK vann sina hemmamatcher och dagens tredje vinnare var Linköping, som besegrade AIK efter övertid.

Luleå/MSSK-HV71 4-1

Luleå ångar på i SDHL och de tog fjärde raka segern när HV71 besegrades. Norrbottningarna kopplade ett grepp om matchen redan efter 2.55 och det greppet släppte de aldrig. Hemmalaget utökade med två mål i andra perioden och vann till slut med 4-1. Poängbäst i Luleå/MSSK var Petra Nieminen med tre poäng (2+1).

Lagen möts igen under söndagen och tar Luleå/MSSK tre poäng även då går de upp på samma poäng som serieledande Brynäs.

02:55 1-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (4)

25:52 2-0 (EQ) LHF 67. Peterson, Linn (2)

31:06 3-0 (PP1) LHF 5. Fällman, Johanna (2)

45:49 4-0 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (6)

55:41 4-1 (PP1) HV71

AIK-Linköping 0-1 OT

När Linköping och AIK möttes i premiären avgjorde östgötarna i slutsekunderna. Nu blev det återigen tätt och tajt, men avgörandet kom först efter övertid – och än en gång var det LHC som drog det längsta strået. Ingrid Morset avgjorde 4.21 in i förlängningen. Linköpings målvakt Stephanie Neatby räddade samtliga 30 skott.

64:21 0-1 (EQ) LHC 12. Morset, Ingrid (1)

Modo-Göteborg 4-2

Modo klättrar till sjätte plats efter vinsten mot Göteborg. Två spelare som visade vägen poängmässigt var Jaycee Magwood, som gjorde två mål, samt Erica Rieder, som noterades för tre assist.

Göteborg skapade lite spänning när de satte 1-2 i mitten av andra perioden, men bara en och en halv miut senare utökade hemmalaget till 3-1. Slutresultatet skrevs alltså till 4-2.

02:34 1-0 (PP1) MODO 7. Ljungblom, Lina (3)

23:09 2-0 (EQ) MODO 22. Magwood, Jaycee (3)

28:51 2-1 (PP1) GÖT 6. Desvignes, Margot (3)

31:20 3-1 (PP1) MODO 22. Magwood, Jaycee (4)

39:17 4-1 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (6)

54:45 4-2 (EQ) GÖT 17. Lippiatt Durnell, Louisa (1)