Tidigt ryck bäddade för Brynäsvinst
Publicerad: 2021-09-12
#BIFMODO
Brynäs förlorade premiären mot Luleå/MSSK, men tog revansch mot MoDo. Gävlelaget rivstartade matchen och hade 2-0 redan efter drygt fyra minuter. Till slut vann Gävlelaget med klara 8-3.
  • Matchens stjärna: Det finns några spelare i Brynäs att välja bland, men Hanna Thuvik blir matchens stjärna. Hon var högst delaktig i Gävlelagets fina start. Hon assisterade till 1-0-målet efter 1.45 och drygt tre minuter senare satte hon själv 2-0. Innan matchen var över hade hon svarat för ytterligare en assist.
  • Hemmalaget hade två tvåmålsskyttar: Josefin Bouveng samt Emma Murén. Men flest poäng gjorde den schweiziska stjärnan Lara Stalder, som stod för fyra assist.
  • Efter halva matchen låg MoDo under med 0-4, men de gav inte upp. De gjorde två raka mål i slutet av andra perioden och reducerae även till 3-5 i den tredje perioden. Närmare än så kom dock aldrig Övikslaget.