• Huvudsponsor

Onsdag Ons 27 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

HV71: Säsongssummering med Thea Johansson

17 juni 2019 09:34
Försäsong

Varje lag kommer att ha en varsin vecka på våra kanaler så i 10 veckor kommer ni få ta del av läget i laget, sammanfattning av föregående säsong och följa med bakom kulisserna med en spelare i varje lag. Nästa lag ut är HV71 och den unga forwarden Thea Johansson.


Hur skulle du sammanfatta säsongen 2018/19 med tre ord?
– Spännande, lärorik, utvecklande

Med lite perspektiv, hur skulle du beskriva er gångna säsong?
– Vi startade säsongen bra med en vinst i en försäsongsturnering i Trollhättan. Seriestarten började också bra men vi fick däremot en dipp som lag innan jul. När slutspelet drog igång kändes det riktigt bra igen, vi hade bra flyt och tog oss vidare från kvartsfinalronden mot Leksand. I semifinalrundan så blev det Luleå och det var tre väldigt bra matcher. Tyvärr så räckte det inte hela vägen men det kändes som vi kom tillbaka till det bra spelet vi hade i början av säsongen.

Vad var lagets största framgång under säsongen?
– Vi hade en tuff dipp i mitten av säsongen, många spelare var iväg på landslagssamlingar och det var svårt att få till bra träningar under den tiden. När väl slutspelet kom igång så kände jag att vi verkligen kom upp som lag igen. Vi hade som lag tagit oss igenom en tuff period och kom ut starkare från den.

Tuffaste motgången?

  • I början av säsongen hade jag det tufft med speltiden och självförtroendet var inte på topp. Jag var lite tveksam på isen och vågade inte hålla i pucken på det sättet jag vet jag klarar av. Efter jul så fick jag chansen att åka på U18 VM i Japan och efter jag hade kommit hem så kändes det genast mycket bättre. De sakerna jag hade lärt mig hemifrån kunde jag verkligen använda mig av i landslaget och vågade göra de där svårare sakerna även när jag kom hem till HV71. Kommer ihåg att vi kom hem på tisdagen och vi hade match med HV71 redan dagen efter, så dygnet var helt upp och ner, men jag kände direkt att självförtroendet var tillbaka.

Vad skulle du säga är den största lärdomen du tar med dig från säsongen som varit?
– Tror det är viktigt att vara lyhörd, snappa upp information från olika personer man träffar oavsett om det är klubblagstränare eller tränarna man träffar i landslaget. Beroende på vilken ledare man träffar så kan man alltid ta med sig nånting, får man ihop dom delarna så tror jag det blir riktigt bra. Jag försöker alltid ta in och testa allt, men sen får jag själv känna efter vad som är bäst för mig.

Snabba frågor

Tuffaste förlusten?
– Första matchen mot Luleå i semifinalserien, den var riktig tung att förlora.

Skönaste vinsten?
– När vi slog ut Luleå i semifinal för två säsonger sedan och tog oss till final i SDHL. Den känslan vill jag tillbaka till.

När skrattade du högst?
– Jag skrattar högst hela tiden.. Men måste nog vara på nån av de långa bussresorna vi gör. Det är roligt att spela hockey, skrattar hela tiden..

Vilken lagkompis överraskade mest på isen?
– Felizia Wikner Zienkiewicz var riktigt bra, speciellt när jag var borta och spelade i VM i Japan, tyckte hon dök upp i poängprotokollet hela tiden när jag var iväg.

Din största highlight?
– Vi förlorade tyvärr mot Finland i kvartsfinalen i U18 VM, men jag gjorde 1-1 målet och det var en sån enorm boost.