• Huvudsponsor

Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Idag 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Hemma
SDE
SDE
Borta
AIK
AIK

Full omgång i SDHL igen

3 mars 2018 08:05
Matchguide

Vi får under lördagen äntligen ta del av en full omgång i SDHL igen.


Dagens matcher
12:00 Brynäs IF - MODO Hockey (Sänds på C More)
14:00 Leksands IF - Luleå HF
15:30 Linköping HC - Göteborg HC
16:45 SDE HF - AIK
18:30 Djurgårdens IF - HV 71

Brynäs - MODO

Vi inleder i Gävle där C More sänder då trean MODO gästar Brynäs. Brynäs åkte så sent som på fredagskvällen på en förlust med 8-1 mot Luleå.

– Vi var där för varandra idag men vi mötte ett bra lag. Vi måste se till att spela bra defensivt i våra matcher för det är där vi gör misstag ibland och då blir vi hårt straffade, sa Brynäs Michele Nielsen efter matchen.

MODO däremot kommer från en storseger mot Luleå med 5-0 i torsdags. Laget har fortsatt chans på andraplatsen med en match mindre spelad och fem poäng till tvåan Linköping.

Leksand - Luleå

Serieledande Luleå beger sig efter gårdagens seger mot Brynäs till Leksand för den tredje och sista matchen sin på bortaturné.

Leksand gör sin första match efter uppehållet och ligger just nu på en sjätteplats i tabellen, två poäng efter HV 71. I helgen väntar ettan och trean i tabellen.

– Två riktigt tuffa matcher, men framförallt väldigt roliga. Det blir ett bra test för oss det här, och perfekt att få såna här matcher nu efter uppehållet och inför slutspelet, säger Leksands huvudtränare Alexander Bröms till klubbens hemsida.

I Leksands trupp saknas korsbandsskadade Ida Nikula. Utöver det finns det frågetecken på Iveta Koka, Kajsa Armborg, Madeleine Hall och Ilze Bicevska.

Linköping - Göteborg

Serietvåan Linköping tar emot Göteborg för det andra mötet den här säsongen lagen emellan.

Linköping fick en skön återstart på SDHL när man nollade Brynäs på bortaplan i onsdags med 3-0. Laget är kvar på andraplatsen med sina 78 poäng.

Tabelljumbon Göteborg måste ta full pott de sista fem matcherna för att inte hamna i negativt kval. Samtidigt som det får inte Brynäs eller AIK ta några poäng under de sista matcherna.

Göteborg har fyra raka förluster före uppehållet och ger sig nu in i heltluften igen.

SDE - AIK

I Enebybergs Ishall får vi ta del att ännu ett stockholmsderby när sjuan möter nian.

SDE har samma förutsättningar som Göteborg och måste ta full pott de avslutande matcherna samtidigt som AIK och SDE inte får ta några poäng, detta för att undvika negativt kval.

Djurgården - HV 71

Fyran Djurgården vill i kväll förlänga sin segersvit när HV 71 gästar. Trots att det bara skiljer en placering i tabellen skiljer det inför matchen hela 18 poäng i fördel för Djurgården.

HV 71 kommer före uppehållet från två raka förluster mot MODO Hockey och vill nu hoppa upp på segerbanan igen.