Månadens spelare i december: Lina Ljungblom, MoDo
Publicerad: 2024-01-05
Månadens spelare
Lina Ljungblom, MoDo, är månadens spelare i december. Hon fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker hon moderklubben Skövde IK:s flickverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i december är Lina Ljungblom, Modo.

MoDo vann fem av sex matcher i december – och en stor anledning till det var Lina Ljungblom. Hon gjorde nämligen poäng i fem av de sex matcherna och Ljungblom snittade två poäng per match under månaden. I fyra matcher gjorde MoDostjärnan två poäng eller fler, vilket gjorde att hon på decembers sex matcher noterades för hela tolv poäng, fördelat på sex mål och sex assist. Ljungblom var under december direkt inblandad i 57,1 procent av MoDos 21 mål under december.

I och med att Ljungblom blir Månadens spelare tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. Ljungblom skänker pengarna till moderklubben Skövde IK:s flickverksamhet.

– Jag vill skänka pengarna till min moderklubb Skövde IK och deras flickverksamhet. Detta eftersom jag ser en stor ökning på antalet flickor som spelar i klubben. Vilket är jätteroligt! Sedan hoppas jag att fler av tjejer i klubben fortsätter att spela samt att ännu fler börjar, säger Ljungblom.

Vi säger grattis till Lina Ljungblom för priset "Månadens spelare" i december!

Så fördelades rösterna

Lina Ljungblom, MoDo, 23 poäng
Emma Polusny, Leksand, 18 poäng
Elin Svensson, HV71, 13 poäng
Emma Nordin, Luleå/MSSK, 12 poäng
Michelle Karvinen, Frölunda, 9 poäng

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: 
Oscar Alsenfelt (SDHL)
Mats Einarsson (Svenska Spel)
Chris Härenstam (SVT)
Uffe Lundberg (förbundskapten)
Apollonia Mälarberg (TV4)

Johannes Hägglund