Hilda Svensson – Årets Rookie
Publicerad: 2023-05-22
Årets Rookie
Hilda Svensson från HV71 vinner Årets Rookie och skänker vinstsumman till Smålands Ishockeyförbund

Hilda Svensson, den lovande talangen från HV71, har utsetts till Årets Rookie och belönas av Svenska Spel med en vinstsumma på 50 000 kr. Beloppet var tänkt att gå till Hilda Svenssons moderförening IK Oskarshamn. Hilda hade dock ett annat önskemål. 

Otroligt kul att bli nominerad till årets rookie. Jag önskar att skänka vinstsumman till Smålands ishockeyförbund och deras flick- och damsatsning.
Första gången jag tränade och spelade med andra tjejer var med Smålands ishockeyförbunds breddverksamhet. Jag tycker det är ett jättebra stöd, framför allt för de tjejerna som är ensamma tjejer i sina föreningar. Jag vet att vi var många tjejer som såg fram emot de här träffarna för att få energi och glädje med att fortsätta med sin ishockey.

Hilda Svensson, HV71

IK Oskarshamn väljer självklart att uppfylla Hildas önskan genom att skicka pengarna vidare till Smålands Ishockeyförbund. Smålands Ishockeyförbund kommer använda dessa medel till sin dam- och flicksatsning, som syftar till att främja utvecklingen av kvinnlig ishockey i regionen. En viktig del av satsningen är att regelbundet arrangera träffar och aktiviteter för tjejer intresserade av ishockey. 

Mats Einarsson gläds åt Hilda Svenssons framgång. 

Vi är stolta över att få vara en del av denna utmärkelse och se unga talanger som Hilda blomstra. Hennes utveckling och engagemang för att främja utvecklingen av ishockeyn är inspirerande.

Mats Einarsson , Sponsringsansvarig på Svenska Spel.

Mona Ringdahl tackar Hilda och IK Oskarshamn för deras bidrag till dam- och flicksatsningen: 

 Vi är tacksamma för Hilda Svenssons bidrag och stöd. Dessa medel kommer göra en verklig skillnad för att främja vårt arbete med att öka deltagandet och intresset för ishockey bland tjejer i Småland

Mona Ringdahl, Smålands Ishockeyförbund.

Årets Rookie-priset är en årlig utmärkelse som SDHL delar ut tillsammans med Svenska Spel där vi erkänner unga spelares framsteg och prestationer inom svensk ishockey. Hilda Svensson har visat enastående talang och dedikation under sin debutsäsong, och denna utmärkelse är ett erkännande av hennes insatser.

Svenska Spel Damhockeyligan