Månadens spelare i februari: Stephanie Neatby, Frölunda HC
Publicerad: 2024-02-22
Månadens Spelare
Stephanie Neatby, Frölunda HC, är Månadens spelare i februari. Hon fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker hon Frölunda HC:s flickverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i februari är Frölundas målvakt Stephanie Neatby.

Nykomlingen Frölunda landade på fjärde plats i tabellen och en som i allra högsta grad har bidragit till det är målvakten Stephanie Neatby. I februari visade 25-åringen vilken högklassig målvakt hon är. Hon stod fyra grundseriematcher under månaden och samtliga var mot lag som slutade topp-sex i tabellen. Frölunda lyckades ändå vinna tre av dessa matcher, mot LHC, MoDo och Djurgården. Enda förlusten kom mot Luleå/MSSK (1-2), men i den matchen räddade Neatby 42 skott. Under februari snittade Neatby drygt 37 räddningar i snitt per match. 36 av dessa kom mot Djurgården och i den matchen höll Neatby säsongens fjärde nolla.

I och med att Neatby blir Månadens spelare tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. Neatby skänker pengarna till Frölundas flickverksamhet.

– Med vårt senaste tillskott av ett damlag på toppnivå vill jag fortsätta att stödja tillväxten i vår klubb från grunden, säger Neatby.

Vi säger grattis till Neatby för priset "Månadens spelare" i februari!

Så fördelades rösterna

Stephanie Neatby, Frölunda, 21 poäng
Lina Ljungblom, MoDo, 16 poäng
Viivi Vainikka, Luleå/MSSK, 15 poäng
Justine Reyes, Linköping HC, 14 poäng
Noora Tulus, Luleå/MSSK, 9 poäng

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: 
Oscar Alsenfelt (SDHL)
Mats Einarsson (Svenska Spel)
Chris Härenstam (SVT)
Uffe Lundberg (förbundskapten)
Apollonia Mälarberg (TV4)

SDHL