Månadens spelare i januari: Noora Tulus, Luleå Hockey/MSSK
Publicerad: 2024-02-01
Månadens spelare
Noora Tulus, Luleå Hockey/MSSK, är Månadens spelare i januari. Hon fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker hon Luleå Hockeys flickverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i januari är Noora Tulus, Luleå Hockey/MSSK.

Detta efter Tulus stått för några några fenomenala insatser under januari. Finskan är i klar ledning i SDHL:s poängliga och av hennes totalt 52 poäng kom 18 under januaris åtta matcher. Hon inledde månaden med tre assist mot Frölunda, följde upp det med fyra poäng mot HV71 och så har det bara fortsatt. I fem av matcherna gjorde Tulus två poäng eller fler och till slut blev det alltså fem mål och 13 assist från hennes klubba den gångna månaden.

I och med att Tulus blir Månadens spelare tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. 

– Vilken rolig nyhet. Jag väljer att stötta Luleå Hockeys flickverksamhet som är så viktig för att säkra återväxten för att vi ska kunna fortsätta leda utvecklingen inom hockeyn i Sverige, säger Tulus.

Vi säger grattis till Noora Tulus för priset "Månadens spelare" i januari!

Juryn består av: 
Oscar Alsenfelt (SDHL)
Mats Einarsson (Svenska Spel)
Chris Härenstam (SVT)
Uffe Lundberg (förbundskapten)
Apollonia Mälarberg (TV4)