Kandidaterna till Månadens spelare
Publicerad: 2022-01-05
Månadens spelare
Hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i december.

Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Kandidaterna i december:

Lara Stalder, Brynäs

Lara Stalder fortsätter att ösa in poäng i SDHL. Schweiziskan fick utmärkelsen Månadens spelare både i september/oktober samt november och nu har hon chans att ta hem priset för tredje gången. Detta efter att ha gjort 17 poäng (!) på fyra matcher. Stalder har därmed varit direkt inblandad i 55 procent av Brynäs 31 mål under december månad.

Lina Ljungblom, MoDo

MoDo kommer från en bra månad. Övikslaget har vunnit fem av sex matcher och Lina Ljungblom har nätat i fyra av dessa matcher. Hon visade framförallt sina spetskvalitéer i MoDos vändning mot HV71. En bit in i tredje perioden ledde HV71 med 4-1, men MoDo kom i kapp och vann sedan efter övertid. Mycket tack vare Lina Ljungblom, som gjorde hattrick. Totalt i december svarade Ljungblom för sju mål samt tre assist på sex matcher.

Katerina Mrazova, Brynäs

Katerina Mrazova spelade tre matcher i december och snittade över tre poäng per match. Hon svarade för ett mål och en assist i 4-2-segern mot HV71. Därefter gjorde tjeckiskan hattrick mot både Göteborg och AIK. I båda dessa matcher hade hon även en assistpoäng. I samtliga tre matcher under månaden var Mrazova direkt inblandad i det matchavgörande målet, varav två gånger var det hon som noterades för den avgörande fullträffen.

Olivia Zafuto, Linköping

Den amerikanska backen hade gjort elva poäng på säsongens 18 första matcher, men det poängsnittet höjde hon under december. Zafuto gjorde poäng i fem av sex matcher den gångna månaden och på dessa matcher noterades hon för sex poäng, fördelat på tre mål och tre assist. Zafuto hade även 24 skott på mål i december.

Felizia Wikner-Zienkiewicz, HV71

HV71 tog poäng i fyra av fem matcher under december – mycket tack vare Felizia Wikner-Zienkiewic leverans offensivt. Landslagsforwarden gjorde 1+1 i 3-2-segern mot Leksand och följde upp det med tre poäng mot Göteborg, två mål mot MoDo samt en assist mot Luleå/MSSK. Totalt kan Wikner-Zienkiewic se tillbaka på en månad med fem fullträffar och tre assist på fem matcher.

Johannes Hägglund