Månadens spelare september/oktober: Noora Tulus/Luleå/MSSK
Publicerad: 2022-11-02
Månadens spelare
Noora Tulus, Luleå/MSSK, är Månadens spelare i september/oktober. Poängdrottningen fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker Tulus till Luleå Hockeys flickverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i september/oktober är Noora Tulus.

– Oj. Oväntat. Det känns bra och kul. Ligan är en av de bästa som finns inom damhockeyn. Det finns många bra spelare i ligan och att bli utsedd till månadens spelare är stort, säger Tulus,

Luleå/MSSK har fått en smakstart på säsongen – mycket tack vare just Noora Tulus. Hon gick visserligen poänglös från säsongens första match mot HV71. I omgång två gjorde Tulus både mål och assist – och därefter har hon fortsatt att ösa in poäng.

Tulus har gjort poäng i 13 raka matcher, varav i tio av dessa har hon gjort två poäng eller fler. Hon har totalt gjort 28 poäng, fördelat på elva mål och 17 assist. Med det är hon etta i hela SDHL:s poängliga och hon har varit direkt inblandad i 43 procent av serieledarens 65 mål i säsongsinledningen. 

27-åriga Tulus har tillhört Luleå/MSSK sedan 2016. Hon har varit med och vunnit hela fem SM-guld. Som mest har hon gjort 53 poäng under en SDHL-säsong (2018/19). Kan hon slå den noteringen den här säsongen?

I och med att Tulus blir Månadens spelare tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. 

– Jag vill ge pengarna till Luleå Hockeys flickverksamhet. För att stötta dem, att flera kan börja spela hockey. Att de ska kunna få det lilla extra, säger Tulus.

Vi säger grattis till Noora Tulus för priset "Månadens spelare" i september/oktober.

Så röstade juryn

Noora Tulus, Luleå/MSSK, 24 p

Frida Axell, Luleå/MSSK, 18 p

Jennifer Wakefield, MoDo, 16 p

Lara Stalder, Brynäs, 11 p

Josefine Jakobsen, 6 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av:  Oscar Alsenfelt (SDHL), Mats Einarsson (Svenska Spel), Chris Härenstam (SVT), Pernilla Winberg (C More) samt Uffe Lundberg (förbundskapten).