Månadens spelare i januari: Anna Meixner, Brynäs
Publicerad: 2023-02-02
Månadens spelare
Anna Meixner, Brynäs, är Månadens spelare i januari. Hon fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker Meixner till Brynäs flickverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i januari är Anna Meixner.

– Riktigt coolt att bli nominerad bland så pass grymma spelare och så klart ännu häftigare att vinna! Jag är jättetacksam för det här och ser verkligen fram emot resten av säsongen, säger Anna Meixner.

Brynäs var det enda laget som var obesegrat under januari månad. Gävlelaget vann samtliga fem matcher och tog 14 av 15 möjliga poäng. Som så många gånger tidigare den här säsongen var Anna Meixner en nyckelperson i Brynäs framgång. 28-åringen från Österrike gjorde poäng i fyra av fem matcher. Hon inledde 2023 med att göra hattrick mot HV71 och hon hade dessutom en assist i den matchen. Hon följde upp det med två mål mot Leksand och hon nätade även mot Luleå/MSSK. Med sex mål i januari var hon månadens målfarligaste spelare i SDHL. Totalt blev det nio poäng på fem matcher från Meixners klubba. Hon toppar nu skytteligan (24 mål) och är tvåa i poängligan (47 poäng).

I och med att Meixner blir Månadens spelare tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. Meixner skänker pengarna till Brynäs flickverksamhet,

Vi säger grattis till Anna Meixner för priset "Månadens spelare" i januari.

Så röstade juryn

Anna Meixner, Brynäs, 23 p
Lindsey Post, SDE, 18 p
Lara Stalder, Brynäs, 18 p
Nara Elia, Linköping, 10 p
Viivi Vainikka, Luleå/MSSK, 6 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av:  Oscar Alsenfelt (SDHL), Mats Einarsson (Svenska Spel), Chris Härenstam (SVT), Pernilla Winberg (C More) samt Uffe Lundberg (förbundskapten).